Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: Assen 19-01-2003
Persberichten zondag 19 januari 2003
Perspiket t.m. do. 23-01-03/16.30 uur Ron Reinds 06-52528707

Aanrijding

ERICA Gistermiddag sloeg een 19-jarige in Hamburg(Duitsland) wonende vrouw met haar auto over de kop op de N37. De vrouw die uit de richting van Klazienaveen kwam en in de richting van Hoogeveen reed kwam door onbekende oorzaak in de rechterberm terecht. Hierdoor verloor ze de macht over het stuur. De auto sloeg een keer over de kop en kwam een stuk verder tot stilstand. De vrouw kwam zonder letsel met de schrik vrij.

Aanrijding alcomobilist

PATERSWOLDE Een 37-jarige autobestuurder uit Eelde botste vannacht tegen een op de Groningerweg staande lichtmast. De man die alcohol genuttigd had blies 460 ug/l. De man kreeg hiervoor een dagvaarding en een rijverbod. De auto en de lichtmast raakten beschadigd.

Aanrijding met letsel

ERICA Op de Ericasestraat ontstond gistermiddag een kop-staart aanrijding. Een 23-jarige uit Erica afkomstige autobestuurder die uit de richting van Erica kwam en in de richting van Emmen reed zag te laat dat een voor hem rijdende autobestuurder afremde omdat deze af wilde slaan. Een aanrijding met deze auto die door een 39-jarige uit Schoonebeek afkomstige man bestuurd werd was het gevolg. De Schoonebeker en 3 inzittenden werden met nekletsel door de brandweer uit hun auto gehaald en voor onderzoek naar het Scheperziekenhuis overgebracht. Ook de veroorzaker werd voor onderzoek overgebracht naar hetzelfde ziekenhuis. Beide autos werden afgesleept.

Alcomobilisten

HOOGEVEEN - Vannacht werd een 25-jarige inwoner van Hoogeveen als bestuurder van zijn auto gecontroleerd op De Grasmus. De man die alcohol gedronken had blies 420 ug/l. Na een rijverbod en een dagvaarding kon de man huiswaarts keren.

EMMEN Op de Boermarkeweg werd vannacht een 23-jarige uit Emmen afkomstige vrouw in haar auto gecontroleerd. De vrouw blies 355 ug/l. en kreeg hiervoor een rijverbod en een dagvaarding.

Woninginbraak

ASSEN Gisteravond is er ingebroken in een woning aan de Violenstraat. Door het vernielen van een ruit is men binnen gekomen. Toen de bewoonster omstreeks 22.45 uur thuis kwam en de voordeur opende overliep ze twee mannelijke inbrekers die direct het hazenpad kozen. In de woning hadden de daders goederen klaar gezet om mee te nemen. Er werd niets ontvreemd.

Winkeldiefstallen

ASSEN Gistermiddag werd bij een supermarkt aan de Kleuvenstee een 14-jarig meisje aangehouden. De uit Assen afkomstige jongedame stopte een pakje shag in haar mouw en wilde de winkel verlaten. Een oplettend personeelslid betrapte de jongedame waarna de politie werd ingeschakeld. Ze kreeg een HALT-proces-verbaal.

Vernieler auto aangehouden

ASSEN Een 31-jarige uit Assen afkomstige getuige zag twee jongens fietsen op de Witterstraat en de Vaart Zuidzijde waarbij één van de jongens, een 13-jarige jongeman uit Assen, tegen de buitenspiegel van drie autos aan trapte die geparkeerd stonden aan bovengenoemde straten. De spiegel van een auto aan de Vaart Zuidzijde raakte hierdoor beschadigd. De dader werd door de getuige aangehouden waarna de politie gebeld werd. De jongeman kreeg een HALT-proces-verbaal en kon door zijn vader van het bureau gehaald worden.

Vernieler van taxi aangehouden

MEPPEL Omdat vannacht een taxichauffeur dacht dat een jongedame in de Woldstraat een taxi nodig had sprak hij haar aan. Nadat ze aangaf geen taxi nodig te hebben bemerkte de chauffeur dat de vriend van het meisje de antenne van zijn taxi kromboog en tegen de achterzijde van de taxi schopte. Toen de chauffeur uitstapte om de schade te bekijken werd hij door de dader, een 22-jarige inwoner van Uffelte, weggeduwd en bedreigd. De chauffeur moest hierbij een klap van de vernieler ontwijken doch werd op zijn hoofd geraakt. Nadat het meisje haar vriend wilde kalmeren ontstond tussen de heren een worsteling. Toen de chauffeur kans zag in de taxi te gaan zitten om de politie te bellen schopte de man uit Uffelte een deuk in de taxi waarna de chauffeur weg reed. In afwachting van de komst van de politie kwam de dader nogmaals terug en schopte de buitenspiegel van de taxi. De man kon ter plaatse door de politie aangehouden worden. Hij verkeerde onder invloed van alcoholhoudende drank en bekende de vernieling. Hij kreeg een dagvaarding.

Valse naam

ASSEN Een 17-jarige Assenaar gooide afgelopen nacht op de Nieuwehuizen een bierglas op het trottoir kapot. Nadat hij op verzoek van de politie de zaak opgeruimd had gaf hij een valse naam op. De jongeman werd aangehouden en overgebracht naar het bureau. Een proces-verbaal was zijn beloning.

Brandstichting caravans

HOOGEVEEN Afgelopen nacht werden caravans aan de Jan Dekkerstraat, Da Costastraat en de Beukemastraat door brand getroffen. De caravans aan de Jan Dekkerstraat en Da Costastraat werden totaal verwoest. De caravan aan de Beukemastraat raakte aan de zijkant zwaar beschadigd. De politie is bezig met een onderzoek naar meerdere caravanbranden in Hoogeveen.