Korps: Brabant-Noord, plaats: Den Bosch 19-01-2003 DISTRICT DEN BOSCH

OPENBARE ORDE PROBLEMEN, Den Bosch

Vrijdagavond werd de politie gewaarschuwd omdat op de Parade in `s-Hertogenbosch een dronken man dreigde de ruiten van een horecabedrijf in te gooien. Een 25-jarige inwoner van `t Harde had zich in een dronken bui zodanig misdragen dat hij een horecabedrijf uit was gezet. Hij bleef in het bijzijn van een groep van ongeveer 15 bekenden bij de zaak hangen en schopte onder de ogen van een politieman een terrasstoel omver. De verdachte was voor rede vatbaar en moest door zijn vrienden in bedwang worden gehouden. De politie besloot de man aan te houden maar toen keerde het gehele gezelschap zich zo fysiek tegen de politie dat die zich genoodzaakt zag een diensthond in te zetten. Men slaagde er in de verdachte aan te houden maar tenminste drie al te opdringerige tegenstanders van de aanhouding liepen bijtwonden van de politiehond op. Hun identiteit is onbekend gebleven. In de schermutselingen zag de politie nog kans een 36-jarige plaatsgenoot van de verdachte aan te houden voor het beletten en belemmeren van de politiehandelingen. Beiden zijn ingesloten.

VERKEERSMISDRIJVEN, Den Bosch

Vrijdagavond heeft de politie op het Annapark in Rosmalen een 33-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. De man wordt verdacht van diefstal dan wel heling van een personenauto, het niet voldoen aan een stopteteken, het vberlaten van een plaats ongeval, het rijden onder invloed van verdovende middelen en het weigeren van een bloedproef. De man reed over de Graafsebaan in Rosmalen waar hij een door de politie gegeven stopteken negeerde. Hij ging er met hoge snelheid vandoor en wist te ontkomen. De auto bleek bij navraag van diefstal afkomstig te zijn. Kort daarna kreeg de politie de melding dat dezelfde auto op het Annapark tegen een hekwewrkwerk was gebotst en dat de bestuurder weg was gerend. De bestuurder kon kort daarna in de omgeving van het Annapark worden gearresteerd. Hij maakte een zeer versufte indruk waardoot het vermoeden ontstond dat hij onder invloed van verdovende middelen was. Daarom werd hem gevorderd mee te werken aan een bloedproef maar dat wigerde hij. De man ontkende te hebben gereden. Hij is ingesloten en in verzekering gesteld.

TERRARIUMBRAND, Drunen

Vrijdag ontstond er brand in een terrarium in een woning aan de Lijsterbesstraat in Drunen. Een warmtekleedje dat onderin het terrarium was gelegd is vermoedelijk gaan branden. Twee slangen die in het terrarium zaten hebben het leven gelaten.

POGING DIEFSTAL, Den Bosch

Vrijdagavond is op een bedrijventerrein aan de Ketelaarskampweg een 36-jarige man zonder vaste- woon of verblijfplaats aangehouden. De bedrijfsbeveiliging zag dat tegen het hekwerk rondom het bedrijf twee kratten met drank waren geplaatst. Op het zelfde terrein bleek de verdachte te lopen. Hij bleek de kratten daar weggezet te hebben om ze vanaf de buitenzijde van het terrein door het hekwerk weg te nemen.

INBRAAK SCHOOL - TWEE AANHOUDINGEN

In de nacht van vrijdag op zaterdag zijn op verdenking van inbraak in een school aan de Hambakendreef twee mannen uit `s-Hertogenbosch, 19 en 20 jaar oud aangehouden. De verdachten konden worden opgepakt dankzij een attente buurtbewoonster.

POLITIE PAKT VEEL DRONKEN BESTUURDERS

Zaterdagavond en de daaropvolgende nacht heeft de politie in het district Den Bosch, mede door extra controles door het team verkeershandhaving, twaalf bestuurders aangehouden terzake het rijden onder invloed van alcoholhoudende drank

BRAND IN WONING, Den Bosch

Zaterdag brak er tijdens de afwezigheid van de bewoners brand uit in een woning aan de Goudesteinstede in `s-Hertogenbosch. De brandweer bluste het vuur. De oorzaak van de brand is niet bekend. De technische recherche stelt een onderzoek in omdat aan de woning sporen van braak zijn aangetroffen en er mogelijk sprake is van een inbraak met opzettelijke brandstichting. Enkele in de woning aanwezige konijnen kwamen door verstikking om het leven.

BELEDIGING

Op de Grote Kerk in Vlijmen is in de nacht van zaterdag op zondag een 21-jarige inwoner van Andel aangehouden terzake belediging. Hij vond het nodig om in het bijzijn van ongeveer 15 personen twee politiemensen uit te schelden voor "Kankerwouten". Hij is na verhoor en een proces-verbaal rijker, weer in vrijheid gesteld.

BELEDIGING

Op de Vughterstraat in `s-Hertogenbosch is in de nacht van zaterdag op zondag een 45-jarige inwoner van `s-Hertogenbosch aangehouden nadat hij enkele politiemensen voor kankerwouten had uitgescholden. De man is ingesloten en vanmorgen weer in vrijheid gesteld. Daarna is hij wederom aangehouden omdat hij nog een onbetaalde geldboete open had staan bij Justitie.

ONGEREGELDHEDEN IN NIEUWKUIJK

In de nacht van zaterdag op zondag kreeg de politie een melding dat er gevochten werd op de Nieuwkuijksestraat in Nieuwkuijk. Toen de politie ter plaatse kwam bleek dat er over en weer al enkele klappen gevallen waren en dat er een zeer dreigende sfeer hing tussen een groep personen uit `s-Hertogenbosch en een groep personen uit Waalwijk, Dunen en Vlijmen. De politie wist op dat moment de zaak redelijk onder controle te houden maar er bleef een dreigende sfeer hangen. Pas toen een van de partijen op aanraden van de politie het strijdveld had verlaten keerde de rust weer. Niemand deed aangifte en de aanleiding tot de ongeregeldheden is niet bekend. De politie herkende een aantal personen die in het verleden verantwoordelijk waren voor steeds terug kerende ongeregeldheden tijdens de uitgaansavonden in de Bossche binnenstad

URINEREN IN OPENBAAR LEIDT TOT VERZET EN TWEE AANHOUDINGEN, Den Bosch

Tijdens hun surveillance zagen politiemensen belast met horecatoezicht in de nacht van zaterdag op zondag dat er een man, naar later bleek een 25-jarige inwoner van `s-Hertogenbosch, tegen de gevel van een winkelpand aan de Hinthamerstraat stond te urineren. Zij fietsten naar hem toe om hem een bekeuring te geven waarop de man er vandoor ging. Op de Torenstraat werd hij achterhaald en werd er een begin gemaakt met het bekeuren. Tegelijkertijd kwam er een groep personen een café uit die zich onmiddellijk met de bekeuringsituatie begon te bemoeien. Zij werden zeer opdringerig en moesten door enkele andere politiemensen op afstand worden gehouden. De Bosschenaar voelde zich kennelijk zo gesterkt door zoveel bijval dat hij een van de bekeurende agenten een forse duw gaf. Men besloot vervolgens tot aanhouding over te gaan. Dat zinde een 26-jarige plaatsgenoot kennelijk niet want ook die werd handtastelijk en beledigend waardoor de politie haar werk niet goed uitvoeren. Ook hij werd aangehouden. Beide verdachte verzetten zich met zoveel fysiek geweld tegen hun aanhoudingen dat de politie zich genoodzaakt zag om tegen beiden pepperspray te gebruiken. Daarna staakte beiden onmiddellijk het verzet en konden zij worden overgebracht naar het politiebureau waar zij zijn ingesloten. Tengevolge van het gedrag van de beide verdachten, raakten twee portiers van een politieauto ontzet, werd er schade toegebracht aan een dienstfiets en diverse kledingstukken en liep een politieagent een pijnlijke schouder op.