RTV West

Tweede Kamer verkiezingen in Nederland

Radio TV West informeert de regio

18 januari 2003

Radio TV West houdt zich de komende dagen volop bezig met de Tweede Kamer verkiezingen voor 2003. Twee uiterst verschillende woonwijken in de regio staan centraal in de uitzendingen op zowel Radio West als TV West. De bewoners van de Haagse wijk Laak en de Merenwijk in Leiden geven hun mening over de belangrijkste themas die in de verkiezingscampagnes spelen. In de aanloop naar de verkiezingen zendt Radio West dagelijks een debat uit van een politicus met kiezers uit de twee wijken. TV West zendt een serie uit vanuit de twee wijken.

Op 22 januari verzorgt Radio TV West de laatste informatie over de opkomstpercentages in de belangrijkste gemeenten in de regio. Overdag doet Radio West live verslag vanuit verschillende stembureaus.

TV West heeft s avonds enkele extra nieuwsuitzendingen: naast de reguliere uitzendingen om 17.00 en 18.15 uur zullen om 20.30, 21.00, 22.15 en 23.00 uur extra nieuwsuitzendingen met de uitslagen en reacties worden uitgezonden. In de studio is onder meer PvdA-wethouder Pierre Heijnen te gast. De presentatie is in handen van Elles de Bruin.

Radio West is op locatie aanwezig bij de vijf grootste partijen (PvdA, CDA, VVD, LPF en SP) en doet steeds live verslag van de stemming en reacties aldaar. In de studio in Den Haag volgt Rob Langeveld samen met een deskundige de verkiezingen.

De website en teletekstpaginas van de omroep worden op 22 januari steeds bijgewerkt met de allerlaatste gegevens.