Politie Midden- en West Brabant

Persberichten Bergen op Zoom

Breda, zondag 19 januari 2003

Agressieve winkeldievegge bedreigt verkoopster

BERGEN OP ZOOM: De politie heeft vrijdagavond omstreeks 17.30 uur op de van Konijnenburgweg een agressieve winkeldievegge aangehouden. Het gaat om een 32-jarige zwerfster die uit een winkel een paar schoenen en een pantalon had gestolen. Alert winkelpersoneel stelde een achtervolging in. Een politieman in vrije tijd hielp bij de aanhouding.

Een verkoopster in een winkel aan de van Konijnenburgweg hoorde dat het alarm bij de uitgang afging. Zij zag dat een vrouw de poortjes van het alarm passeerde. Hierop zette de dievegge het op een rennen. De verkoopster bedacht zich geen moment en samen met twee medewerksters stelde zij direct een achtervolging in. Zij haalde vrouw in en sprak haar aan. De verkoopster vroeg of ze in de tas mocht kijken. Hierop zei de dievegge dreigend: " ik heb een mes bij me, ik geef het nooit`. De verkoopster greep daarop de tas waarna de vrouw wild om zich heen begon te slaan. Een politieman in vrije tijd die de oploop waarnam, greep in en hield de agressieve dievegge in bedwang. De verdachte is ingesloten. Een hulpofficier van justitie heeft haar in verzekering gesteld.

Diefstal fietsen uit achtertuin

BERGEN OP ZOOM: Vanuit de achtertuin van een woning aan de Rijnlaan werden op 17 januari drie fietsen ontvreemd. Daders kwamen de tuin binnen door over de poort te klimmen.

Aanrijding met blikschade

HALSTEREN: Vond er op 19 januari 2003 rond 01.50 uur op de kruising Steenbergseweg met de Schoolstraat in Halsteren een aanrijding plaats tussen twee personenauto`s Een 20-jarige man uit Bergen op Zoom verleende geen vrije doorgang aan een 19-jarige bestuurder uit Lepelstraat. De bestuurder uit Bergen op Zoom wilde een zijstraat inrijden en zag daarbij de bestuurder uit Lepelstraat over het hoofd, die uit tegenovergestelde richting kwam aanrijden. Beide auto`s zijn flink beschadigd.

Diefstal uit bedrijf

BERGEN OP ZOOM: Vanuit een bedrijf aan de Joulehof te Bergen op Zoom zijn in de nacht van 16 op 17 januari vier laptops ontvreemd. Laptops waren van het merk: Compaq. De dieven hebben een kast open gebroken. Hoe de dieven zijn binnen gekomen is onduidelijk.

Winkeldieven bij bouwmarkt aangehouden

BERGEN OP ZOOM: Door personeel van een bouwmarkt aan de Drebbelstraat werd zaterdag 18 januari een 40-jarige Rotterdammer aangehouden ter zake winkeldiefstal. De verdachte had twee wartels t.w.v. 16 euro niet afgerekend. Hij werd na verhoor door de politie heengezonden. Later op de dag werd eveneens in dezelfde zaak een 33-jarige vrouw uit Ossendrecht door het beveiligingspersoneel aangehouden ter zake winkeldiefstal. Het ging om behanglijm met een waarde van 5,38 euro. De dievegge werd aan de politie overgedragen. Na verhoor door de politie werd de vrouw, die al eerder met de politie in aanraking was geweest, met een AU-dagvaarding heen gezonden. Zij mag zich te zijner tijd voor de rechter verantwoorden.

Inbraken in auto`s

BERGEN OP ZOOM: Dit weekend werd in een tweetal personenauto`s ingebroken welke geparkeerd stonden op het Stationsplein. Uit de auto`s werd de autoradio weggenomen. Beide auto`s liepen braakschade op. Uit een auto welke geparkeerd stond aan de Groeshof werd eveneens de radio ontvreemd nadat het portier was geforceerd.

Zakkenrollen

BERGEN OP ZOOM: In de Sint Josephstraat werd zaterdagmiddag omstreeks 14.45 uur, tijdens het winkelen een portemonnee uit een tas ontvreemd welke aan een kinderbuggy hing. De benadeelde is een 37-jarige vrouw uit Bergen op Zoom.

Project Veilig Uitgaan

BERGEN OP ZOOM: In het kader van het project Veilig Uitgaan werden er 6 bekeuringen uitgedeeld voor fout parkeerders en 1 bekeuring voor wildplassen.

Diefstal auto

BERGEN OP ZOOM: Werd er vanaf de Bunthof te Bergen op Zoom een personenauto ontvreemd, merk Ford Fiesta, voorzien van het kenteken HB-41-GB, kleur groen. De diefstal moet vrijdag gebeurd zijn tussen 15.30 en 23.30 uur.

Inbraak in woning

BERGEN OP ZOOM: In een woning aan de Galgenbaan werd een inbraak gepleegd. Dit werd ontdekt door de bewoners toen zij thuiskwamen van vakantie. Daders zijn binnengekomen via de achterzijde. Wat er precies ontvreemd is, is nog niet bekend. De inbraak moet tussen zaterdagmiddag 12.00 uur en zondagnacht 01.30 uur hebben plaats gevonden.

Rijden onder invloed en geen geldig rijbewijs

BERGEN OP ZOOM: Werd op vannacht omstreeks 01.20 uur op de Gagelboslaan een 47-jarige man uit Bergen op Zoom gecontroleerd in verband met zijn rijgedrag. Bleek dat hij teveel gedronken had en de ademtest wees 435 ugl uit. Bij de controle bleek ook dat de bestuurder niet in het bezit was van een geldig rijbewijs. T.z.t. zal hij zich dienen te verantwoorden voor de rechter.

PUTTE Werd vrijdagnacht op de Antwerpsestraat te Putte, een 39 jarige man uit Putte rijdend in zijn personenauto gecontroleerd. Hij bleek te veel alcohol te hebben genuttigd. Na aanhouding moest hij mee naar het bureau van Bergen op Zoom. Aldaar blies hij op het ademanalyseapparatuur een score van 245 ug/l. Hiervoor kreeg hij een rijverbod een boete van 190 euro.

Politie treft twee Belgen aan met 210 gram hennep

PUTTE: Tijdens een controle werden op de Antwerpsestraat te Putte de inzittenden van een personenauto aan een controle onderworpen. De auto was opgevallen door het rijgedrag. De inzittenden bleken ongeveer 210 gram hennep bij zich te hebben. De inzittenden, twee broers afkomstig uit België werden aangehouden. De drugs werden inbeslaggenomen. De broers mogen zich later voor de rechter verantwoorden. Het betreft een 28-jarige man uit Namen en een 20-jarige man uit Charleroi.

Minderjarige zakkenroller door attente getuigen aangehouden

ROOSENDAAL: Een attente getuige die zag dat twee jongens een gestolen portefeuille doorzochten heeft samen met collega`s één van hen weten aan te houden. De portefeuille bleek gestolen te zijn vanuit een kantoor op de Markt.

Een getuige zag vanuit zijn werkkamer dat in het Emile van Loonpark twee jongens pasjes en geld uit een portefeuille haalden en diverse papieren op de grond gooiden. De getuige liep daarop naar buiten en zag dat de jongens het park uitliepen. Samen met een collega volgde hij de jongens die via de Ludwigstraat in de richting van het station liepen. Op de Burg Schoonheijtsstraat zagen zij een van de jongens lopen. De andere jongen was hen ontglipt. Zij spraken de jongen aan die daarop uit zijn binnenzak een bruine portefeuille haalde. Hij gaf direct toe dat hij deze gestolen had. De mannen hebben de verdachte aangehouden en afgeleverd op het politiebureau. De portefeuille bleek eerder die middag gestolen te zijn vanuit een kantoorpand aan de Markt in Roosendaal. De benadeelde is een 42-jarige vrouw uit Hoogerheide. De verdachte is zaterdag 18 januari omstreeks 14.15 uur in vrijheid gesteld. Naar zijn mededader stelt de politie nog een onderzoek in. Er wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Diefstal auto

ROOSENDAAL: Werd vanaf de Julianastraat te Roosendaal een volkswagen Golf rood van kleur ontvreemd voorzien van het kenteken SX-23-LV. De auto was eigendom van een 18-jarige man uit Roosendaal.

Rijden onder invloed

De politie van Roosendaal heeft dit weekend drie deelnemers aan het verkeer betrapt op het rijden onder invloed. Een bromfietser en twee automobilisten kregen een proces-verbaal.

ROOSENDAAL: Werd vrijdagnacht op de Dijkrand te Roosendaal een 16 jarige jongen uit Roosendaal rijdend op zijn bromfiets gecontroleerd. Hij bleek te veel alcohol te hebben genuttigd. Na aanhouding moest hij mee naar het bureau te Roosendaal. Aldaar blies hij op het ademanalyseapparatuur een score van 505 ug/l. Hiervoor kreeg hij een rijverbod en een dagvaarding mee naar huis.

ROOSENDAAL: Werd vannacht omstreeks 02.00 uur op de President Kennedylaan een 33-jarige Roosendaler gecontroleerd op alcoholgebruik. Bleek dat hij teveel had genuttigd en na blaastest uitkwam op 420 ugl. Hij is met een dagvaarding naar huis gestuurd en moet t.z.t. voorkomen.

ROOSENDAAL: Werd vannacht op de Antwerpseweg een 35-jarige man uit Oudenbosch op alcoholgebruik gecontroleerd. Bleek dat hij als bestuurder van een auto teveel had gedronken. Ademtest wees 405 ugl. Uit. Hij is met een dagvaarding naar huis gestuurd en zal t.z.t. moeten voorkomen.

Verboden wapenbezit

ROOSENDAAL: Werd vannacht omstreeks 02.00 uur een 19-jarige man uit Roosendaal op de Bloemenmarkt aangehouden omdat hij een verboden wapen bij zich had. Dit was een mes. Dit mes was door de uitvoering een verboden wapen.

Brand in woonwagen (2e bericht)

OUD GASTEL: In aansluiting op het persbericht d.d. 17 januari 2003 over de brand in een woonwagen het navolgende mede:

Bij het technisch onderzoek dat de politie vrijdagavond en zaterdag verricht heeft in de woonwagen waarin brand gesticht was, zijn sporen aangetroffen die het vermoeden versterken van brandstichting.

De politie heeft na de brand de woonwagen onder bewaking gehouden om te voorkomen dat eventuele sporen zouden worden uitgewist. Het onderzoek in deze zaak wordt voortgezet.

Bron: Willem van Hooijdonk