Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven 19-01-2003 2e persbericht van zondag 19 januari 2003

Berichten uit de regio

Eindhoven: Vrachtwagen met vlees gekanteld
Zondagochtend rond 11.00 uur is op de Aalsterweg een vrachtwagen met 22-duizend kilo bevroren vlees gekanteld. De chauffeur, een man van 43 jaar uit het Spaanse Ourense, is daarbij niet gewond geraakt. Hij was met zn trekker met oplegger bij de afslag Waalre van de snelweg A67 afgegaan. Onderaan de afslag wilde hij bij de stoplichten linksaf slaan, naar de Aalsterweg in de richting van Eindhoven. In de bocht is de wagen teveel naar rechts gaan hellen, waardoor de trekker en de oplegger op hun rechterkant terechtkwamen. Het verkeer tussen Waalre en Eindhoven is omgeleid. De lading is overgeladen in een andere vrachtwagen. In de omgevallen vrachtwagen zat ongeveer 600 liter diesel. Dat is bijna allemaal in de berm gelopen.

Eindoven: Zolder uitgebrand
De zolder van een woning aan de Generaal Dibbetslaan is zondagochtend rond 11.30 uitgebrand. De brand is vermoedelijk ontstaan door of bij de verwarmingsketel of de droogtrommel. De brandweer had het vuur vrij snel onder controle. De 28-jarige bewoner is niet gewond geraakt. De omvang van de schade is onbekend.

Eindhoven: Bier weg bij inbraak
Bij een inbraak in een winkel aan het Cassandraplein zijn ruim 20 blikjes bier weggehaald. Dat gebeurde tussen zaterdagmiddag 17.00 uur en zondagochtend 8.00 uur. Een raam van de winkel werd ingeslagen, waarna het bier werd weggenomen.

Helmond: Man betaalt met vals geld
Een man van 31 met de Poolse nationaliteit is zondagmiddag rond 12.30 uur aangehouden nadat hij bij een pompstation aan de Hoofdstraat had betaald met een vals biljet van 100 euro. De pompbediende vertrouwde het biljet niet, en noteerde het kenteken van de auto van de man. Agenten vonden de auto later terug bij een pand aan de Brandevoort. De man werd daar aangehouden. Hij had nog een vals briefje van 100 euro bij zich. De man zit nog vast voor nader onderzoek.

Helmond: Inbraak in berging
Bij een inbraak in een berging van een flat aan de Astronautenlaan zijn twee fietsen, een decoupeerzaag en een nietpistool gestolen. Dat gebeurde tussen zaterdagmiddag 16.00 uur en zondagochtend 10.00 uur. Het slot van de berging is geforceerd, waarna de goederen zijn weggehaald.

Hooge Mierde: Man betrapt in kleedkamer
Een man van 28 uit Tilburg is zondagmiddag rond 12.45 uur aangehouden omdat hij bankpasjes gestolen zou hebben. De man werd aangetroffen in de kleedkamer van een sportvereniging aan de Sint Cornelisstraat, terwijl hij daar niets te zoeken had. Bestuursleden van de vereniging hebben de man vastgehouden totdat de politie arriveerde. De Tilburger zit nog vast voor nader onderzoek, onder meer naar de herkomst van de pasjes.