Regiopolitie Noord- en Oost Gelderland
PERSBERICHTEN


* Regiopolitie Noord- en Oost Gelderland.

* District Apeldoorn
Nadere informatie:
Politievoorlichter Henk van Elteren
bereikbaar via het politie service centrum 0900-8844

Datum : weekend 18 en 19 januari 2003

Feit : verkeersongeval onder invloed
Datum/tijd : 17 januari 2003, 22.16 uur
Plaats/straat : Gentiaanstraat in Apeldoorn
Omschrijving
Betrokkenen

1) 41 jarige bestuurder van een personenauto uit Apeldoorn
2) 21 jarige eigenaar van een personenauto uit Apeldoorn
3) 39 jarige eigenaar van een personenauto uit Apeldoorn. Toedracht : De 41 jarige bestuurder wilde zijn auto in een parkeervak parkeren. Tijdens het inparkeren reed hij tegen de geparkeerde auto van betrokkene 3. Vervolgens reed de betrokkene 1 achteruit tegen de auto van 2 aan. Toen hij zijn auto in een vrij parkeervak had geparkeerd en uitstapte was hij niet in staat om te lopen. Door een omwonende is de man naar zijn woning gebracht. De 41 jarige bestuurder werd in zijn woning door de politie aangehouden op verdenking van doorrijden na een aanrijding. Bij een ademanalyse blies hij 955 ug/l. Hij krijgt zowel een proces-verbaal voor het doorrijden na een aanrijding en het rijden onder invloed.

Feit : verkeersongeval met letsel
Datum/tijd : 17 januari 2003, 09.22 uur
Plaats/straat : Kayersdijk in Apeldoorn
Omschrijving
Betrokkenen :

1) 29 jarige bestuurder van een bestelauto uit Hattemerbroek
2) 43 jarige bestuurster van een fiets uit Apeldoorn Toedracht : De fietster reed tegen de zijkant van de afslaande bestelauto. De bestuurder van de bestelauto trok op toen zijn verkeerslicht groen werd en reed met lage snelheid rechtsaf. Hier reed de 29 jarige fietster. Laatstgenoemde is met knieletsel overgebracht naar het Lucas ziekenhuis. Na behandeling kon zij huiswaarts keren. De politie stelt een onderzoek in naar de juiste toedracht.

Feit : verkeersongeval met letsel
Datum/tijd : 17 januari 2003, 22.30 uur
Plaats/straat : A1 in Apeldoorn
Omschrijving
Betrokkenen :

1) 23 jarige bestuurder van een personenauto uit Amersfoort
2) 23 jarige inzittende van voertuig 1 uit Amersfoort. Toedracht :
Betrokkene 1 reed over de A1, komende vanuit de richting Deventer. Ter hoogte van hm.paal 70.6 meende hij wat te zien oversteken. Hij corrigeerde zijn auto naar links, belandde in de middenberm en raakte de macht over het stuur kwijt. Het voertuig belandde op de kop in de middenberm. Zowel de bestuurder als de inzittende werden licht gewond aan hoofd en nek. De auto werd totaal vernield.

Feit : aanhouding autokraker
Datum/tijd : 18 januari 2003, om 04.58 uur
Plaats/straat : Laan van Kerschoten in Apeldoorn
Omschrijving
De politie heeft een 19 jarige man uit Apeldoorn aangehouden, die kort daarvoor door getuigen was betrapt bij het openbreken van een auto aan de Laan van Kerschoten. Getuigen hadden de man zien wegfietsen op een kinderfietsje. In de directe omgeving van de aanhouding vond de politie een zwarte tas met 7 autoradio's en een radardetector. De aangehouden Apeldoorner is ingesloten. Over de herkomst van de aangetroffen autoradio's en radardetector is nog niets te melden. De politie verwacht in de loop van zondag en maandag de nodige aangiften.

Feit : snelheidscontrole
Datum/tijd : 17 januari 2003, tussen 09.10 en 12.35 uur Plaats/straat : Zwolseweg in Wenum Wiesel
Omschrijving
Bij een radar snelheidscontrole op de Zwolseweg zijn in totaal 2017 voertuigen gecontroleerd. Hierbij reden 64 bestuurders te snel. De hoogst gemeten snelheid was 86 km/u. Ter plaatse is de maximum snelheid 50 km/u

Feit : roodlicht controle
Datum/tijd : 17 januari 2003,
Plaats/straat : Prins Willem-Alexanderlaan -Kalverstraat in Apeldoorm Omschrijving
Bij een roodlicht controle, tussen 13.55 en 14.35 uur, zijn 11 overtreders betrapt

Feit : alcoholcontrole
Datum/tijd : 19 januari 2003, avond en vroege nacht Plaats/straat : diverse locaties
Omschrijving
Op verschillende plaatsen in Apeldoorn zijn alcoholcontroles gehouden : Arnhemseweg : aantal blaastesten : 196. 1 bestuurder werd betrapt op het rijden onder invloed. Hij blies 340 ug/l. Hij kreeg een boete en een rijverbod van 1 uur.
Laan van Erica : aantal blaastesten 166, aantal overtreding : 1 bestuurder blies 270 ug/l. Boete en 1 uur rijverbod. 1 bestuurder blies 480 ug/l, boete en rijverbod van 4 uur.
Wapenrustlaan/Kanaal Noord : aantal blaastesten 114. Geen overtredingen. Loolaan-Zwolseweg : aantal blaastesten 76, geen overtredingen. Wilhelmina Druckerstraat : aantal blaastesten 40, aantal overtreding 2. 1 bestuurder blies 265, boete en rijverbod van 1 uur. 1 bestuurder blies 395, boete en rijverbod van 3 uur.

Feit : winkeldiefstal
Datum/tijd : 18 januari 2003, 10.03 uur
Plaats/straat : Snijdersplaats in Apeldoorn
Omschrijving
Een 16 jarige jongeman uit Epe is betrapt bij een winkeldiefstal in een supermarkt. Hij nam 8 blikjes Red Bull ter waarde van ¤ 9.38 mee, zonder te betalen.

Feit : vernieling ABRI
Datum/tijd : 19 januari 2003, om 01.09 uur
Plaats/straat : Musketiersveld in Apeldoorn
Omschrijving
De politie heeft twee jongens uit Apeldoorn (beiden 14 jaar) aangehouden voor het vernielen van een Abri. Een getuige had de vernieling gezien en meldde dit bij de politie. Er werd een prima signalement doorgegeven. Naar aanleiding van dit signalement kon een politiepatrouille beide jongens in de directe omgeving aanhouden. Bij een schoenenonderzoek, bleek dat zij glasscherven onder de zolen hadden. Tijdens het verhoor bekenden zij de vernieling. De Abri is eigendom van de gemeente Apeldoorn.