PERSBERICHTEN

Regiopolitie Noord- en Oost Gelderland.

* District Noordwest Veluwe
Nadere informatie:
Politievoorlichter Henk van Elteren
bereikbaar via het politie service centrum 0900-8844

Datum : weekend 18 en 19 januari 2003

Politieteam : Nunspeet
Feit : verlichtingscontrole
Datum/tijd : 17 januari 2003,
Plaats/straat : centrum van Nunspeet
Omschrijving
De politie heeft vrijdagavond tussen 19.30 en 21.15 uur een gerichte fiets-verlichtingscontrole gehouden in het centrum van Nunspeet. Voorafgaande aan deze controle was er een publicatie geweest in de plaatselijke media over het rijden zonder verlichting. De waarschuwing uit dit artikel bleek door menigeen ter harte te zijn genomen. Desondanks kregen 25 fietsers een bekeuring voor het rijden zonder licht.

Politieteam : Oldebroek
Feit : aanhouding daders vernieling
Datum/tijd : 18 januari 2003, om 01.05 uur
Plaats/straat : Wortelakker in Wezep
Omschrijving
De politie heeft twee mannen uit Wezep (beiden 20 jaar) aangehouden voor het vernielen van een buitenlamp. De twee fietsten over de Wortelakker toen een van hen al fietsend een buitenlamp van een sokkel schopte. Dit werd van zijn woning gezien door een bewoner van de Wortelakker. Laatstgenoemde snelde naar buiten, pakte zijn fiets en zette de achtervolging in naar de vernielers. Ter hoogte van de Puttensteinsveld wist hij de twee te achterhalen. Op zijn verzoek ging het tweetal mee terug naar de woning waar de lamp was vernield. Inmiddels was de politie gewaarschuwd, die het tweetal kon aanhouden en voor verhoor meenemen. De zaak is in onderzoek.

Politieteam : Putten
Feit : rijden onder invloed, zonder geldig rijbewijs Datum/tijd : 17 januari 2003, om 15.20 uur
Plaats/straat : Engweg in Putten
Omschrijving
Een 39 jarige bestuurder van een bestelauto uit Ermelo werd bij een politiecontrole betrapt op het rijden onder invloed. Ademanalyse wees 680 ug/l uit. Bovendien bleek dat het rijbewijs van de bestuurder al sinds november vorig jaar ongeldig was verklaard.

Politieteam : Putten
Feit : rijden onder invloed
Datum/tijd : 17 januari 2003, 17.40 uur
Plaats/straat : Krachtighuizerweg in Putten
Omschrijving
Een 53 jarige bestuurder van een personenauto uit Putten werd betrapt op het rijden onder invloed. Bij een ademanalyse blies hij 585 ug/l. Dit betekende een bekeuring en een rijverbod van 6 uur. Bovendien werd zijn rijbewijs ingevorderd.

Politieteam : Heerde
Feit : inbraak
Datum/tijd : 17 januari 2003, om 01.23 uur
Plaats/straat : Dorpsstraat in Heerde
Omschrijving
De politie is op zoek naar getuigen die meer kunnen vertellen over drie mannen die mogelijk op 17 januari jl. omstreeks 01.23 uur betrokken zijn geweest bij een inbraak bij Primera Heerde aan de Dorpsstraat. De drie mannen kwamen omstreeks die tijd vanuit de Bonenburgerlaan het Dorp in. Zij liepen in de richting van de apotheek. Getuigen die glasgerinkel hoorden zagen de drie mannen direct daarna wegrennen de Bonenburgerlaan weer in. Op dit moment is nog niet bekend wat ontvreemd is. Getuigen kunnen zich melden via 0900-8844.

Politieteam : Heerde
Feit : zinloos geweld
Datum/tijd : 17 januari 2003, 23.30 uur
Plaats/straat : Soerelseweg in Heerde
Omschrijving
Een 17 jarige jongenman ui Epe is het slachtoffer geworden van zinloos geweld. Bij het verlaten van een uitgaansgelegenheid in Epe werd het slachtoffer en twee vrienden lastig gevallen door een aantal jongens. Dit ging gepaard met beledigingen en bedreigingen. Ter hoogte van de Soerelseweg werd het slachtoffer door een groep jongens aangevallen. Hierdoor raakte hij het contact met zijn beide vrienden kwijt. Het slachtoffer werd geslagen en geschopt tegen zijn hoofd en buik. Na enige tijd wist de jongen te ontkomen aan zijn belagers en bij een woning binnen te komen. De politie stelt een onderzoek in naar de daders.

Politieteam : Elburg
Feit : rijden onder invloed
Datum/tijd : 18 januari 2003, 00.38 uur
Plaats/straat : Kamperdijk in Elburg
Omschrijving
Een 22 jarige bestuurder van een personenauto uit Oldebroek werd betrapt op het rijden onder invloed. Bij een ademanalyse blies hij 370 ug/l. Dit betekende een proces-verbaal en een rijverbod van 3 uur.

Politieteam : Harderwijk
Feit : beroving
Datum/tijd : 17 januari 2003, om 21.19 uur
Plaats/straat : Burg. Numanlaan in Harderwijk
Omschrijving
Een 15 jarige jongen uit Putten is door een onbekende beroofd van een geldbedrag van ¤ 90,=. Het slachtoffer liep met twee vrienden op de Burg. Numanlaan ter hoogte van het Minderbroederspad, toen een groepje van 4/5 personen hen tegemoet kwam. Een jongeman uit dit groepje kwam naar het slachtoffer toe en zij dat hij zijn mond moest houden, anders zou hij problemen krijgen. Gelijktijdig voelde het slachtoffer dat de portemonnee uit zijn broekzak werd gehaald. De dader haalde een bedrag van ¤ 90,= uit de portemonnee en gaf deze vervolgens terug aan het slachtoffer. De politie is op zoek naar de dader van deze beroving.

Politieteam : Ermelo
Feit : rijden onder invloed
Datum/tijd : 19 januari 2003, 04.25 uur
Plaats/straat : Weegakker in Ermelo
Omschrijving
Een 25 jarige bestuurder van een personenauto uit Ermelo is bekeurd voor het rijden onder invloed. Bij een ademanalyse blies hij 265 ug/l. Hij kreeg hiervoor een geldboete van ¤ 190,= en een rijverbod van 1 uur.

Politieteam : Harderwijk
Feit : zinloos geweld
Datum/tijd : 18 januari 2003, 09.47 uur
Plaats/straat : Drielanderpad in Harderwijk
Omschrijving
De politie in Harderwijk is op zoek naar de daders van zinloos geweld waarvan een 15 jarige jongen uit Harderwijk het slachtoffer is geworden. Het slachtoffer fietste samen met een vriend over het Drielanderpad in de richting van het ziekenhuis toen zij achterop werden gereden door een scooter en een fietser. Voor hen op het fietspad stond een tweede fietser te wachten op de scooter en de fietser. Hij sloot hierbij aan. Toen dit groepje het slachtoffer passeerde maakte de duopassagier op de scooter een opmerking naar het slachtoffer. Deze beantwoordde de opmerking met een sarcastisch lachje. Kennelijk stoorde dit het groepje jongens zodanig dat zij stopten en het slachtoffer opwachten. Toen laatstgenoemde de stilstaande groep wilde voorbij rijden werd hij van zijn fiets geduwd, waardoor hij ten val kwam. Toen hij wilde opstaan kreeg hij een karatetrap tegen zijn hoofd en een stomp in zijn buik. Het slachtoffer heeft zich onder doktersbehandeling gesteld.
Het signalement van de daders:
Dader 1 : leeftijd ca. 17 jaar, blanke huidskleur, 1.70 m. lang, zwart dun haar in een scheiding met veel gel. Hij droeg een zwart leren jas (heupmodel), een blauwe spijkerbroek en zwarte schoenen. Dader 2 : bestuurder van de scooter : leeftijd ca. 17 jaar, blanke huidskleur, mollig gezicht. Hij droeg een helm met de kleur zwart erin. Getuigen die inlichtingen kunnen verschaffen over deze zaak worden verzocht zich te melden via 0900-8844.