Korps: Flevoland, plaats: Gehele regio 19-01-2003 Dagelijkse nieuwsberichten
Stafdienst Communicatie, 06-51 40 19 52

Aanhoudingen
ALMERE Zaterdagavond hield de politie een 38-jarige man uit Almere op de Prozastraat aan voor het niet voldoen aan een vordering. Een agent wilde de automobilist een bekeuring geven voor het parkeren op een invalideparkeerplaats. Omdat de man niet meewerkte en zich recalcitrant gedroeg, is deze aangehouden. Daarbij verzette hij zich. De verdachte is voor nader verhoor geboeid overgebracht naar het politiebureau.

ALMERE De politie hield zaterdagnacht een 19-jarige inwoner van Almere aan in verband met een ruzie in een horecagelegenheid. Na de melding trof de politie op de Markt een 19-jarige man met gezichtsletsel aan. Hij is aan zijn verwondingen in het Flevoziekenhuis behandeld. Op basis van getuigenverklaringen hield de politie in de buurt de 19-jarige verdachte, eveneens uit Almere, aan. Volgens een getuige hadden de twee ruzie in een horecagelegenheid gekregen (reden nog niet bekend). De politie onderzoekt de zaak verder.

Beroving
ALMERE Zaterdagnacht heeft de politie een aangifte opgenomen van een beroving op de Spoordreef. Een 21-jarige vrouw uit Almere gaf aan onder bedreiging van iets dat op een vuurwapen leek, beroofd te zijn van haar geld. De politie heeft een onderzoek ingesteld.

Aangesproken op overlast
ALMERE Na een melding van overlast van racende bromfietsers in het Beatrixpark, ging de politie ter plaatse. De agenten hebben de bromfietsers aangesproken, gewaarschuwd en weggestuurd. Daarna heeft de politie gecontroleerd of de aangesproken jongeren zich aan de afspraken hadden gehouden. Dat was het geval.

Aanrijding
ALMERE Een 33-jarige automobilist is zaterdagmiddag met nekklachten naar het Flevoziekenhuis gebracht en ter observatie opgenomen. Vermoedelijk zag een 31-jarige automobilist uit Zeewolde bij het afslaan van de Polderdreef (vanaf de Grote Vaartweg) naar de Papiermolenstraat de auto van de 33-jarige over het hoofd (deze reed op de Polderdreef) en kon een botsing niet meer voorkomen. De auto van de 33-jarige kwam tegen een lantarenpaal terecht en sloeg over de kop om op het dak tot stilstand te komen.

Brand
LELYSTAD Zaterdagmiddag woedde brand in een appartementencomplex in aanbouw bij het Stadspark. De brandweer bluste de brand die woedde bij bouwmateriaal in het complex. Niemand raakte gewond, maar bij de brand was wel veel rookontwikkeling. De precieze schade is niet bekend. De politie sluit brandstichting niet uit en onderzoekt de zaak.

ALMERE Op het Spanningsveld brandde zaterdagochtend een tuinhuis af. Brandstichting wordt niet uitgesloten.

Verkeerscontrole
DRONTEN De politie hield zaterdagmiddag en -avond een grote verkeerscontrole. Op de Gildepenningdreef zijn ongeveer 350 verkeersdeelnemers gecontroleerd. Daarvan kregen 12 een boete voor het niet dragen van een gordel en 18 wegens te snel rijden. Op de West hielden de agenten vervolgens een alcoholcontrole. Van de 250 passanten zijn 195 staande gehouden en twee daarvan hadden teveel alcohol genuttigd: promillages van 1,59 en 0,72 werden gemeten. Deze bestuurders kregen proces-verbaal en een rijverbod. De automobilist met het promillage van 1,59 reed terwijl hij al een rijontzegging had en zijn auto is in beslag genomen. Verder controleerde de politie ook op snelheid op diverse plekken zoals de Elburgerweg, de Dronterweg en de A6. Snelheidsovertreders daar kunnen ook een boete verwachten.