Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout

Tilburg, 19 januari 2003

Verzamelde berichten weekend 18/19 januari 2003

Hoog BOB gehalte bij alcoholcontroles Tilburg en Rijsbergen- Het Verkeershandhavingsteam van de politie in deze regio hield vrijdagmiddag en avond met 16 mensen een alcoholcontrole in Tilburg en Rijsbergen. Niemand, van de 689 automobilisten die moesten blazen, had teveel op.

Voorwaar tevreden controleurs.

Van 16.30 tot 18.30 uur controleerde het team op de Dongenseweg in Tilburg en daarbij werden 313 blaastesten afgenomen.

Het team verhuisde daarna naar Rijsbergen, waar in de Sint Bavostraat tussen 20.00 en 23.00 uur 376 blaastesten werden afgenomen.

TEAM GILZE EN RIJEN

Aangehouden voor steken met mes Gilze, Prinsenbosch- Een 22-jarige man uit Gilze kwam vrijdagavond tot de ontdekking dat zijn portemonnee was gestolen. Hij verdacht daarvan 2 hem bekende mannen. Toen hij het tweetal daarover aansprak ontstond er een ruzie. De man pakte darbij een mes waarmee hij de beide mannen verwondde.

Een van de mannen liep een slagaderlijke bloeding op aan zijn onderbeen waarvoor hij in het ziekenhuis behandeld is. De andere raakte licht gewond aan een hand.

De 22-jarige man is aangehouden en ingesloten voor verder onderzoek.

Alcoholcontroles
Gilze en Rijen- Vrijdagavond is door de politie een alcoholcontrole gehouden aan de Rijksweg te Rijen alsmede aan de Nerhoven te Gilze.

Op de Rijksweg hadden de 64 gecontroleerde automobilisten het prima voor elkaar. Niemand had te veel gedronken.

Op de Nerhoven werden ook 64 blaastesten afgenomen. 3 Automobilisten moesten voor nader onderzoek mee naar het bureau. Twee van hen bleven net onder de limiet en mochten dus weer verder. Een derde, een 56 jarige vrouw uit Raamsdonk blies 565 Ug/l. De vrouw krijgt ook nog eens een proces verbaal omdat ze tot twee keer toe een stopteken van de politie negeerde.

Aantreffen gestolen auto Gilze- Aan het Hubertusveld werd, dankzij de melding van een oplettende getuige, een op 14 januari jl, in Breda gestolen Ford Escort aangetroffen.

TEAM GEERTRUIDENBERG-DRIMMELEN

Gordelcontroles
Made- Op diverse plaatsen in de gemeente Geertruidenberg- Drimmelen zijn op vrijdag 17 januari gordelcontroles gehouden.

Er zijn in totaal 15 mensen bekeurd voor het niet dragen van de autogordel en

er is een bekeuring uitgeschreven voor het parkeren op het trottoir.

TEAM OOSTERHOUT

Winkeldievegge op heterdaad betrapt Oosterhout- Vrijdagmiddag betrapte een surveillerende politieman een 27 jarige vrouw uit Oosterhout op heterdaad bij het stelen van flesjes parfum uit een winkel in winkelcentrum het Arendshof.

Tijdens het onderzoek aan het bureau bleek de dat vrouw meerdere winkeldiefstallen op haar geweten had. Daarop is ze voor nader onderzoek in verzekering gesteld.

Gestolen auto aangetroffen Oosterhout- Zaterdagmiddag werd er aan het Paterserf een op 23 augustus in Breda gestolen auto aangetroffen. Een oplettende getuige had gezien dat de auto daar stond met geforceerde sloten.

Computers gestolen
Oosterhout- een laptop en een computer werden dit weekeinde buitgemaakt bij inbraken in bedrijven aan de Werkmansbeemd en de Beneluxweg in Ooserhout. Bij beide bedrijven werd een ruit ingeslagen om de begeerde apparatuur weg te kunnen nemen.

TEAM LOON OP ZAND

Alcoholcontrole
Kaatsheuvel- Van vrijdag 17 januari 21:00 uur tot zaterdag 02:30 uur is er een alcoholcontrole gehouden op de Hoge steenweg te Loon op Zand en de Europalaan en van Haestrechtstraat te Kaatsheuvel. Er zijn van 275 automobilisten en 5 bromfietsers blaastesten afgenomen. Twee automobilisten kregen een boete van 190,- opgelegd en een automobilist kwam in aanmerking voor een dagvaarding om zich op korte termijn zich voor de rechter te verantwoorden.

Aangehouden met nepvuurwapen Kaatsheuvel- Een 22 jarige man uit Sprang Capelle is vrijdagavond in de Raadhuisstraat aangehouden met een plastic pistool. Het wapen leek op een echt vuurwapen.De man is voor nader onderzoek ingesloten.

Rond 17.00 kwam bij de politie de melding binnen dat in de Hoofdstraat een man op een bankje met een vuurwapen in zijn handen zat. Gewaarschuwde agenten gingen een kijkje nemen maar troffen niemand meer aan. Onderzoek in de omgeving had wel resultaat. De man, waarvan een signalement bekend was, werd kort nadien aangetroffen in de Raadhuisstraat en daar ook aangehouden. Bij een fouillering kwam het wapen voor de dag. Een plastic pistool dat bedrieglijk veel op een echt pistool leek.
Verder onderzoek moet uitwijzen wat de bedoelingen waren van de man.

TEAM WAALWIJK

Zes autoinbraken
Waalwijk- Na de melding dat in de nacht van vrijdag op zaterdag in de Johann Kuhnaustraat twee auto-inbrekers actief waren, gingen agenten meteen een kijkje nemen. Ze kwamen helaas te laat. De mannen waren op de vlucht geslagen nadat een auto-alarm was afgegaan. De agenten constateerden dat 6 autos waren opengebroken.

Vijf autoinbraken bij surfvijver Waalwijk- Zaterdagavond is er bij 5 geparkeerde auto`s aan de Vijverlaan ingebroken. Van de verschillende autos werden de portieren en verdwenen diverse goederen.

Inbraak School
Waalwijk- Nadat een ruit werd vernield werden vrijdagavond uit een school aan de Eikendonklaan 3 computers gestolen.

Inbraak kantoor kinderboerderij Het Erf Waalwijk- Vrijdag op zaterdag werden na het ingooien van een ruit van het kantoorgedeelte aan de Handelstraat een mobiele telefoon en stereoapparatuur weggenomen.

TEAM DONGEN

Man van geld beroofd
Dongen- In de nacht van 16 op 17 januari is een 33 jarige inwoner uit Raamsdonksveer beroofd van zijn geld. Dit gebeurde toen hij met zijn auto stopte bij een benzine station aan de Middellaan. Daar werd hij door twee mannen aangesproken en nog voor hij in de gaten had wat er gebeurde, kreeg hij met een hard voorwerp een klap op zijn hoofd. De mannen haalden geld uit zijn zakken en gingen er vervolgens in een auto vandoor. Een passerende automobiliste vond de man kort daarna terwijl hij naast zijn auto lag en waarschuwde de politie. Het slachtoffer is met hoofd- en nekklachten naar het ziekenhuis gebracht.
Een onderzoek naar de daders had tot op heden geen resulaat.

TEAM ALTENA

Diefstal autotransporter Eethen- Op vrijdagmorgen omstreeks 05.45 uur is er vanaf De Korten Bruggert een autotransporter ontvreemd. De eigenaar zag de aanhangwagen welke was gekoppeld achter een personenauto nog wegrijden in de richting van Wijk en Aalburg.

Snelheidscontrole door het verkeershandhavingsteam Dussen- Op zaterdag 18 januari heeft het verkeerhandhavingsteam tussen 14.00 en 16.00 uur op de Provincialeweg in Dussen een snelheidscontrole gehouden. Ter plaatse mag maximaal 80 km per uur worden gereden. 3 Automobilisten kregen een bon. De hoogst gemeten snelheid was 100 km.

Bekeurd voor stoken van hout Sleeuwijk - Op zaterdag 18 januari heeft een 31 jarige man uit Sleeuwijk een proces-verbaal gekregen omdat hij oud hout op zijn erf op stookte. Bij het stoken veroorzaakte hij overlast voor de buurt door de rook.

Controle aanhangwagens
Werkendam - Op zaterdagmorgen tussen 09.30 en 11.30 uurheeft de politie tijdens een verkeerscontrole op de Vierlinghstraat in Werkendam 9 bekeuringen uitgeschreven voor het niet in orde hebben van aanhangwagens. 4 Bestuurders waren niet in het bezit van een rijbewijs E, 4 aanhangwagens voldeden niet aan technische eisen. Tegen 1 bestuurder werd proces-verbaal opgemaakt omdat hij een kind voor in de auto had zitten zonder gordel.

Bron: Jan Clarijs