Volleybal Vereniging SSS Barneveld

1/19/2003 PietZoomers/D te sterk voor BMC/SSS Verslag BMC/SSS - Piet Zoomers/D 0-3 ( 26-28, 21-25, 21-25)

Goede wedstrijd BMC/SSS

Afgelopen zaterdag is BMC/SSS er net niet in geslaagd om streekgenoot PietZoomers/D één of meerdere sets af te snoepen. In een spannende wedstrijd trokken de Apeldoorners net aan het langste eind en wonnen met 3-0.
De landelijke pers was neergedaald in de Barneveldse Veluwehal, niet alleen voor de wedstrijd maar ook om het verhaal van Toon Gerbrands aan te horen. Hoe de wedstrijd en de terugreis deze week waren verlopen en natuurlijk over zijn komend vertrek bij Dynamo. Van BMC/SSS wilde iedereen graag horen hoe de spelers onder de inmidddels zekere ondergang van TVN waren. Trainer/coach Arjen Boonstoppel hierover "het is alleen onduidelijk of er de komende weken nog getraind kan worden in Sporthallen Zuid waar de talenten twee keer in de week trainen, in Barneveld en Amersfoort gaan de trainingen onder de vlag van BMC/SSS uiteraard gewoon door. Verder zijn de afspraken tussen spelers en begeleiding dat er in ieder geval tijdens trainingen en wedstrijden zo min mogelijk over TVN gesproken wordt". De wedstrijd stond bij BMC/SSS in het teken van het terug hervinden van de vorm en het plezier in volleybal weer opzoeken. Gedurende de wedstrijd bleek al gauw dat een aansprekende tegenstander de prestatie aan Barneveldse zijde alleen liet stijgen. De 1e set, met als verrassende diagonaalspeler Jarno Timmerman waardoor zowel Niels Koomen en Tobias van de Linde aan de zijlijn moesten beginnen. Daarnaast stond Michael Olieman in de basis die gedurende de wedstrijd steeds beter in zijn ritme kwam. Het werd een thriller de 1e set met mooie verdedigende actie's van beide libero's. Norman Abraham en Go Urano. Een snelle voorsprong van 4-1 in het voordeel van PietZoomers/D werd te niet gedaan door Olieman middels in eerste instantie een aantal moeilijke service's gevolg door blokkeeractie's van Rob Bontje, waardoor SSS zelfs een voorsprong kreeg van twee punten op de stand 13-11. Even later serveerde Mark Klapwijk middels een ace zijn team zelfs naar 14-11. De vrijwel uitverkochte Veluwehal genoot. Op een cruciaal moment moest Michael Olieman uitvallen met een blessure, zijn middelvinger was uit de kom, en hij werd verdienstelijk vervangen door Hugo Rijken. Later in de 2e set kon Michael Olieman, na een behandeling van Jan Krouwel (de Man met de gouden Handjes) weer terug komen in het veld. Inmiddels was de strijd om de punten in volle hevigheid los gebarsten en kreeg SSS het eerste setpoint op 25-24. Jammer genoeg was het oud speler van SSS Joram Maan die dit niet kon goedkeuren en hij was het die Dynamo naar de setwinst serveerde. De 2e set was in het begin van heel hoog niveau. Beide teams verzorgde de side-out prima en zij gaven elkaar geen duimbreed toe. Arjen Boonstoppel vuurde zijn team langs de zijlijn aan tot nog hogere daden maar het leek wel of Dynamo hierdoor ook werd geïnspireerd en halverwege de set konden de bezoekers een gaatje slaan van twee punten. Met name de serve druk ging omhoog bij Dynamo en daar had SSS toch de nodige moeite mee. Ook de speelwijze van Dynamo, het protesteren bij heel veel beslissingen van de scheidsrechters, bracht SSS van slag waardoor Dynamo kon uitlopen naar een voorsprong van 4 punten. Dit werd niet meer uit handen gegeven en eigenlijk zeer eenvoudig won Dynamo de 2e set met 25-21.
De derde doorgang werd een kopie van de 2e set, in het begin een aanklampen van SSS, een nog steeds protesterend Dynamo, en een vervolgens moeilijk spelend SSS. Een kleine opleving was er toen Rene Reinaerts aan serve kwam. Hij bracht de achterstand van 14-19 terug naar 17-19, maar toen vond Dynamo het welletjes en speelde de set en de wedstrijd professioneel uit en won met dezelfde cijfers als de 2e set met 25-21.
Toch tevreden gezichten bij SSS, het was een geslaagde TV avond dankzij de inzet van een dertig tal vrijwilligers die er voor zorgde dat de TV Vloer in de nieuwe wereldrecord tijd van 50 minuten werd gelegd. Tevredenheid bij de spelers van BMC/SSS die hadden laten zien dat zij weldegelijk in staat zijn om een goede wedstrijd te spelen en dat geeft zelfvertrouwen voor de komende wedstrijden.