Amsterdam RAI

VTB 2003
1 okt 2002

FLOWERS & TRENDS NU OOK OP VTB 2003

De komende Vakbeurs voor de Tuinbranche VTB, die van 20 tot en met 22 januari 2003 plaatsvindt in Amsterdam RAI, krijgt een uitbreiding met een Flowers & Trends-Paviljoen. Hiermee wordt het evenement extra aantrekkelijk voor bloemistwinkeliers. Naast de beurs Flowers & Trends, die jaarlijks in het najaar in Nieuwegein wordt gehouden, krijgen bloemistwinkeliers nu ook in het voorjaar een goed moment om inspiratie op te doen voor hun inkoop en verkoop in de vorm van het Flowers & Trends-Paviljoen. Het paviljoen is tot stand gekomen dankzij een samenwerking tussen de VBW Centrale Vereniging Bloemendetailhandel en Amsterdam RAI, organisator van de vakbeurs VTB.

Behoefte contactmoment voorjaar
Vanuit de VBW bestond er naast de najaarsbeurs Flowers & Trends in Nieuwegein de behoefte aan een contactmoment voor hun leden in het voorjaar. We hebben al
diverse activiteiten georganiseerd voor de bloemistwinkeliers om ook in het voorjaar
een relatie-moment te hebben. Onder de bezoekers van de VTB waren natuurlijk al
veel bloemisten. Het was dus eigenlijk heel logisch om te kijken of we met dat
bestaande platform niet meer konden doen. Het Flowers & Trends-Paviljoen op de VTB is dus eigenlijk te zien als een extra moment om bloemistwinkeliers en anderen
opnieuw te ontmoeten en te inspireren. De VTB was al een aantrekkelijke en waardevolle beurs, maar door het Flowers & Trends-Paviljoen denken wij veel toegevoegde waarde te kunnen bieden. Toegevoegde waarde in de vorm van live-demonstraties, wedstrijden en shows, uiteraard altijd met het levende product, aldus Marco Maasse, commercieel directeur van de VBW.

Jacqueline Stokman, product manager van de VTB vult aan: De VTB is voor bloemisten een interessante beurs, maar het aanbod voor hen bestond met name uit exposanten binnen het segment decoratie. Door de krachten nu te bundelen en een centrale en herkenbare plek op de beurs te creëren voor bloemistwinkeliers, zal hun belangstelling voor de VTB zeker toenemen.

VTB 2003
VTB 2003 richt zich op professionals uit de tuinwereld zoals tuincentra, hoveniersbedrijven, grootwarenhuizen, doe-het-zelf zaken, ijzerwaren- en gereedschapswinkels, bloemen-en plantenzaken en overheid.
De vakbeurs vindt plaats van maandag 20 tot en met woensdag 22 januari 2003 in het
Europacomplex van Amsterdam RAI. De openingstijden zijn dagelijks van 10.00 tot
18.00 uur. De organisatie is in handen van Amsterdam RAI, onder auspiciën van de
Vereniging voor de Tuinbranche.

Voor meer informatie en een inschrijvingsbrochure kan contact opgenomen worden
Met Ria van Gageldonk van Amsterdam RAI, telefoon 020 549 12 12 of e-mail:
r.v.gageldonk@rai.nl. Op de website www.vtbvakbeurs.nl is meer informatie over de beurs te vinden.

Amsterdam, 29 september 2002