Gemeente Waterland


Als de weersomstandigheden het toelaten zal in de loop van week 4 (vanaf 20 januari 2003) worden gestart met het herstraten van het eerste deel van het Noordeinde (vanaf de Speeltoren tot en met de kruising met de Molenstraat). Hierna zal de rest van het Noordeinde nog worden herstraat. De verwachting is dat op 21 februari (week 8) de werkzaamheden aan het eerste deel van het Noordeinde gereed zullen zijn. Omdat dit deel van het Noordeinde breed genoeg is en er per weghelft wordt gestraat kan het autoverkeer doorgang vinden.

Zaterdagmarkt
De markt zal gedurende de herstraatwerkzaamheden tijdelijk worden verplaatst naar de Kermergracht vanaf nummer 3 richting de kruising Kermergracht/Oude Zijds Burgwal. Ook op een stukje kruising zal een deel van de markt worden geplaatst. Het Verenigingsplein blijft vanaf de Kerkstraat bereikbaar voor autos en parkeren blijft daar mogelijk. Verkeer op de Oude Zijds Burgwal vanaf de Herengracht tot aan de kruising Kermergracht moet op marktdagen tijdelijk tegen de richting inrijden. Het overige verkeer kan via de Kerkstraat, Middendam en Zuideinde de binnenstad verlaten. Door middel van borden zal het verkeer op de gewijzigde situatie attent worden gemaakt.

Bij de verplaatsing van de markt is rekening gehouden met de bereikbaarheid van hulpdiensten. In verband met de plaatsing van de markt wordt u verzocht om vrijdag vanaf 00.00 uur tot zaterdag 16.00 uur niet meer te parkeren op de Kermergracht en nabij de kruising Kermergracht/Oude Zijds Burgwal. U kunt parkeren op het Verenigingsplein. Vanaf 25 januari zal tijdens marktdagen een tijdelijk parkeerverbod gelden en geparkeerde voertuigen lopen het risico te worden weggesleept.

Deel Noordeinde vanaf Molenstraat tot huisnummer 72 De planning is om in week 7 (10 februari 2003) met dit gedeelte van het Noordeinde te starten. Tijdens het herstraten van het eerste gedeelte van het Noordeinde zal het westelijke gedeelte van het Noordeinde gebruikt worden als opslag voor werkmateriaal en stenen. Daarom kan men tijdens de herstrating niet parkeren op dit gedeelte van het Noordeinde. Dit zal door borden worden aangegeven.

Omdat de straatstenen worden verwijderd vanaf 10 februari 2003, worden bewoners verzocht om vanaf zondagavond 9 februari niet meer te parkeren in het Noordeinde vanaf de Speeltoren tot aan huisnummer 72. Op 10 februari zal een tijdelijk parkeerverbod gelden.

Wanneer u vragen heeft over de uitvoering van het werk, kunt u van maandag tot en met donderdag contact opnemen met de heer Tom Claasen, bereikbaar via telefoonnummer 0299-658 577.