Dienstenbond CNV

Onderhandelingen CAO Geldnet Services
16-01-2003

Op 20 januari zullen de onderhandelingen starten voor een nieuwe CAO Geldnet Services. Dit overleg zullen we ook gebruiken om precies in beeld te krijgen, wat de gevolgen zijn van de geplande overname door Securicor.

Onze inzet voor de nieuwe CAO Geldnet Services zal zijn om het CAO-resultaat van de bedrijfstak (VPB-CAO) nauwkeurig over te nemen voor de collegas die onder de CAO Geldnet Services vallen. Daarmee komen de eerste problemen direct al om de hoek. Ook de werkgever heeft voorstellen ingediend voor de CAO Geldnet Services. De werkgever vindt bijvoorbeeld dat de loonsverhoging per loonperiode 1 van 2003 geen 4% maar 3% moet zijn. Ook de loonsverhoging per loonperiode 1 van 2004 zou alleen de prijscompensatie moeten zijn en niet de prijscompensatie
+1%, zoals in de VPB CAO is afgesproken. Dat is twee keer onder de maat, in de voorstellen van Geldnet. Daar zullen we ons natuurlijk tegen verzetten.

Overname door Securicor
De voorgenomen overname door Securicor is op het eerste oog een stap vooruit voor iedereen. Toch is er ook reden voor zorg. Bijvoorbeeld omdat er straks twee hoofdkantoren zijn. Vroeg of laat zal daar toch in gesneden gaan worden. Dit voorbeeld en andere zaken willen we aan de orde stellen in de komende gesprekken.

Meer weten? Neem voor vragen of suggesties contact op met de onderhandelaar namens de CNV Dienstenbond, Harry Gerding.