Gemeente Haarlem
Grote Markt 2
Postbus 511
2003 PB Haarlem
Tel. 023-511 3000

Sector SB / Communicatie
Julia de Jong
4903
16 januari 2003
Werkbezoek wethouder Martini aan stadsdeel Schalkwijk Gemeente Haarlem, Sector Stadsbeheer

Persbericht

Van
Contactpersoon
Doorkiesnummer(s)
Datum

Onderwerp
Wethouder martini gaat dailoog aan in schalkwijk

Maandag 20 januari bezoekt wethouder Berny Martini stadsdeel Schalkwijk. Doel van het bezoek is een gesprek aan te gaan met buurtbewoners en wijkraadsleden over het groenonderhoud in de buurt in relatie tot veiligheid, kwaliteit en leefbaarheid.

Het programma van het werkbezoek ziet er als volgt uit:

Boerhaavewijk
Rond 14.00 uur is de wethouder in de Boerhaavewijk. Hier wordt zij welkom geheten in het Damiatecollege. In aanwezigheid van leerkrachten, politie en bewoners zal gesproken worden over het groenonderhoud en de leefbaarheid in de wijk. Het centrale thema is hierbij veiligheid versus groenkwaliteit.

Molenwijk
Na de Boerhaavewijk wordt rond drie uur de Molenwijk bezocht. Centraal thema is leefbaarheid versus groen. Er wordt begonnen met een gezamenlijke schouw door Molenwijk. Wijkraadsleden en ambtenaren zullen gedurende de schouw hun ervaring met het groenonderhoud in de omgeving uitwisselen. Onderwerpen van gesprek zijn hierbij onder ander: hoe ziet het groenonderhoud er de komende jaren uit, hoe gaat men om met de door de storm gevelde bomen en hoe met de zwerfvuilbestrijding.

De schouw wordt per fiets gehouden en gaat via de Slufterweg, Hofwijkweg, Zuiderzeelaan, Biesbosweg, Sloeweg, Aarwinkelweg, Brammelpad en dan door het middengebied weer terug naar de Frieslandlaan. Mensen die langs deze route wonen kunnen de ambtenaren en de wijkraadsleden aanspreken.

De schouw wordt afgerond in het wijkgebouw aan de Frieslandlaan, alwaar men verder met de aanwezige wethouder en ambtenaren van gedachten kan wisselen over de kwaliteit van en bewonersparticipatie in het groenonderhoud.

Noot aan de redactie

GeĂŻnteresseerde journalisten zijn uiteraard welkom om aan het werkbezoek deel te nemen. U kunt voor meer informatie omtrent het programma contact opnemen met Julia de Jong, tel. 023 5114903

Met vriendelijke groet,
Julia de Jong
Communicatie Stadsbeheer
023 - 511 49 03