Gemeente Duiven


Nieuwsberichten

17-01-2003
Verkeerszaken
Afsluiting kruising Rijksweg / Kastanjelaan

VERKEERSZAKEN

Nu we de vorst periode achter ons hebben gelaten kunnen we de herinrichting van de Rijksweg tussen de Lombokstraat en de Kastanjelaan eindelijk afmaken. We moeten alleen het plateau op de kruising Kastanjelaan/Rijksweg nog aanbrengen.

Voor de uitvoering van deze werkzaamheden is het noodzakelijk dat de kruising Kastanjelaan /Rijksweg voor het doorgaande verkeer vanaf maandag 20 januari tot ongeveer 31 januari 2003 geheel wordt afgesloten . De duur van de uitvoering is uiteraard afhankelijk van de weersomstandigheden.

Parkeren
In deze periode is het parkeerterrein aan de noordzijde van de Rijksweg (bij C1000) alleen bereikbaar via het westelijke deel van de Rijksweg. De parkeerterreinen aan de Thuvinestraat (bij Albert Hein), aan de Kastanjelaan (voor de Spelleward en achter het gemeentehuis) en aan de Elshofstraat (bij het postkantoor) zijn dan alleen bereikbaar via de Vergertlaan/Kastanjelaan en via de Thuvinestraat. Hierdoor zal er vanaf 20 januari mogelijk enige verkeershinder ontstaan. Wij vragen u begrip voor dit ongemak en zullen zeker proberen de overlast tot een minimum te beperken.

Openbaar vervoer
De buslijnen 60 en 61 (Zevenaar -Arnhem v.v.) zullen worden omgeleid via de Oostsingel en de Westsingel. Hierdoor komen de bushaltes op de Rijksweg tijdelijk te vervallen. Wel wordt een tijdelijke halte gemaakt op de Westsingel bij de infostop voor de richting Arnhem en op de Rijksweg bij de infostop voor de richting Zevenaar. Bij de carpoolplaats naast het Esso benzinestation op de Oostsingel komt een tijdelijk overstappunt voor de aansluiting op buslijn 62. Deze buslijn 62 blijft voorlopig dezelfde route rijden zoals hij die nu rijdt, dus vanaf het station Duiven via de Vergertlaan naar de carpoolplaats aan de Oostsingel.

Bevoorrading
Het bevoorradingsverkeer voor het noordelijk deel van het centrum zal via de Westsingel en de Rijksweg naar het winkelcentrum moeten rijden. Voor het zuidelijk deel blijft de bevoorrading via de Vergertlaan en Kastanjelaan.

Informatie
De werkzaamheden worden uitgevoerd door Braam Wegenbouw B.V. uit Weurt. Voor eventuele vragen verzoeken wij u contact op te nemen met de opzichter, de heer R. Klein Haneveld van de afdeling Openbare Werken, bereikbaar onder telefoonnummer: 0316-279366.