Provincie Overijssel

Laatste fase ontruiming bandenopslag Kampen

De provincie Overijssel begint maandag 20 januari aanstaande met de verwijdering van asbestpuin op het voormalige illegale bandenopslagterrein aan de IJsseldijk in Kampen. De ontruiming van ruim 2500 ton aan banden en ander materiaal was reeds eind december 2002 afgerond. De op het terrein achtergebleven stukken asbest, afkomstig van dakplaten, mochten toen in verband met de weersomstandigheden niet worden afgevoerd.

De asbestverwijdering wordt naar verwachting diezelfde week afgerond. Als het terrein helemaal schoon is, valt het weer onder de bevoegdheid van de gemeente Kampen. De gemeente moet er ook voor zorgen dat er geen nieuwe banden en afval op het terrein worden gestort.

De provincie Overijssel is eind november 2002 begonnen met het opruimen van de banden nadat de eigenaar van de grond en de eigenaar van de banden de kans was gegeven om zelf met de ontruiming te beginnen. Toen bleek dat zij hiervan geen gebruik maakten, besloot de provincie zelf de banden en ander materiaal op te ruimen.

Bron: Petra Timmer, telefoon 038 - 425 23 18


© 17-01-2003 Provincie Overijssel