Korps: Flevoland, plaats: Gehele regio 20-01-2003 Dagelijkse nieuwsberichten
Stafdienst Communicatie, 06- 51 40 19 52

Aanhouding
ALMERE Na een melding (van een oplettende getuige) zondagnacht dat ingebroken werd in een auto op het Gezellenhof, ging de politie ter plaatse. Agenten zagen een man van een auto wegrennen, een agent zette de achtervolging in en vatte de verdachte in de kraag. De 19-jarige inwoner van Almere is voor nader verhoor ingesloten.

Autos ingebroken
ALMERE Bij twee auto(garage)bedrijven in Almere zijn tien autos opengebroken en vernield. De politie onderzoekt deze zaken.

Aanrijding
LELYSTAD Een 51-jarige automobilist uit Lelystad is zondagochtend per ambulance naar het Zuiderzeeziekenhuis gebracht (letsel niet bekend). Vermoedelijk verloor hij de macht over het stuur van zijn bestelauto, kwam in de berm en sloeg over de kop. De brandweer hielp de bestuurder uit zijn voertuig. De traumeheli was ook ter plaatse. Als gevolg van het ongeval, werd het verkeer richting Almere kort stilgelegd en door de politie via de Oostvaardersdijk omgeleid.

Snelheidsovertreding
NAGELE Surveillerende agenten die zondagavond op de Schokkerringweg reden, werden ingehaald door een auto. De bestuurder reed zon 133 kilometer per uur. Voor deze snelheidsovertreding kreeg de 20-jarige man uit Nagele een boete en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Oliespoor
LELYSTAD Surveilerende agenten zagen zondagmiddag op de Voorstraat een oliespoor. Het spoor ging van de Hollandsediepstraat via de Gooimeerstraat weer naar de Voorstraat. De gemeente is hierover geinformeerd.