Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 20-01-2003 Persberichten district Heuvelrug, 09.40 uur

Opening politiebureau Veenendaal

VEENENDAAL Op vrijdagmiddag 24 januari wordt het districtsbureau van de politie Heuvelrug officieel geopend. Het gebouw aan het Boompjesgoed 12 werd in de zomer van 2002 door de politie in gebruik genomen. In oktober zou het gebouw al officieel worden geopend, maar door het overlijden van Zijne Koninklijke Hoogheid Prins Claus der Nederlanden werd de feestelijke opening uitgesteld.

De opening en officiële openingshandeling in het politiebureau staan in het teken van het thema Samenwerken aan Veiligheid. Een actueel thema waarmee wordt bedoeld dat door goede samenwerking met partners (o.a. gemeente, bedrijfsleven, hulpverlening, bewoners) de veiligheid kan worden bevorderd. Bij deze feestelijke gebeurtenis zijn bewoners vanuit het district aanwezig die op eigen wijze een bijdrage leveren aan die veiligheid. Zij worden ook betrokken bij de openingshandeling. Naast deze bewoners is de feestelijke bijeenkomst bedoeld voor genodigden, waaronder alle burgemeesters van het Politie District Heuvelrug, de korpsleiding van de Politie Regio Utrecht en lokale media.

Open Huis op 17 mei
Op zaterdag 17 mei opent de politie haar deuren voor alle bewoners in het district. Tijdens dit Open Huis zullen naast rondleidingen tal van activiteiten en demonstraties rondom het bureau plaatsvinden. Vanwege deze buitenactiviteiten is besloten het Open Huis niet in de winter, maar later in het jaar te houden.

Tijdens de officiële opening op vrijdag 24 januari blijft het politiebureau telefonisch bereikbaar. Ook blijft het bureau toegankelijk voor bezoekers voor het doen van aangiftes en meldingen. Omdat een deel van de bijeenkomst plaatsvindt in de centrale publiekshal is het mogelijk dat bezoekers gedurende enkele uren hinder ervaren. De politie zal trachten dit zoveel mogelijk te voorkomen.

Brand bij bedrijf

VEENENDAAL In de nacht van zondag op maandag ontving de politie rond
01.00 uur de melding van een brand bij een horecegelegenheid op de Zandstraat.

Bij de plek bleek dat de rechterzijkant van het pand in brand stond. De brandweer had rond 01.30 uur het vuur onder controle. De brandweer verklaarde dat het vuur is ontstaan bij wat grof vuil dat rechts tegen het pand stond.

Brandstichting wordt daarbij niet uitgesloten en de politie zal de zaak nader gaan onderzoeken.