Politie Gelderland-Midden

Ede, valse naam en rijden zonder rijbewijs
Publicatiedatum: 20-01-2003
Tegen een 19-jarige Edenaar is zondagnacht proces-verbaal opgemaakt wegens het rijden zonder rijbewijs en het opgeven van een valse naam. Surveillerende agenten zagen de Edenaar rond twee uur 's nachts rijden over de Maanderweg in Ede en voerden een routinecontrole uit. De Edenaar dacht onder een bekeuring uit te komen door het opgeven van valse personalia. De agenten kenden hem echter van naam. Toen de man dacht verder te kunnen werd hij aangehouden voor het opgeven van een valse naam. Bovendien bleek even later dat hij niet in het bezit was van een rijbewijs en bleek de auto niet verzekerd. De Edenaar kon de auto laten staan en mocht met enkele bekeuringen op zak te voet verder.
Wageningen, verkeerscontrole
Publicatiedatum: 20-01-2003
Ter verhoging van de verkeersveiligheid heeft het verkeershandhavingsteam van de politie zondag een gecombineerde verkeerscontrole gehouden op de Lawickse Allee in Wageningen. De controle spitste zich toe op alcoholgebruik in het verkeer, snelheid binnen de bebouwde kom en gebruik van beveiligingsmiddelen zoals autogordels en valhelm. Tussen half zes en half acht passeerden 420 voertuigen de radar. In totaal 48 bestuurders overschreden de maximumsnelheid van 50 km/u.
Slechts twee bestuurders werden bekeurd voor het nalaten van het gebruik van de voorgeschreven beveiligingsmiddelen, een voor de gordel en een voor de helm. Een bestuurder kreeg een bekeuring voor het niet hebben van een bromfietscertificaat.
Onder 77 bestuurders werd een blaastest afgenomen, er werden echter geen overtredingen geconstateerd.
Bennekom, illegale plakkers betrapt
Publicatiedatum: 20-01-2003
De politie heeft zondagavond op de Edeseweg in Bennekom twee meisjes van 15 en 16 jaar, beiden uit Wageningen, op heterdaad betrapt bij het illegaal aanbrengen van posters onder het viaduct van de A12. Surveillerende agenten zagen rond half elf het tweetal bezig met het aanbrengen van biljetten waarop een optreden van nieuw talent werd aangekondigd op 5 mei aanstaande. De posters werden verwijderd en inbeslaggenomen, de meisjes kregen een bekeuring.