Gemeente Stadskanaal

Nieuwsberichten

15-01-2003
Wet milieubeheer

Binnengekomen meldingen:

Ex artikel 8.40 Wet milieubeheer:

* Autobedrijf H. Greven, Oosterstraat 9 in Stadskanaal inzake het veranderen van de inrichting Oosterstraat 9 in Stadskanaal onder toepassing van het besluit Inrichtingen voor motorvoertuigen milieubeheer;

* D. Koning, Hunsingolaan 1 in Stadskanaal inzake het van toepassing worden van het Besluit horeca-, sport- en recreatie-inrichtingen milieubeheer.

Opgemerkt wordt dat de publicatie van laatstgenoemde meldingen (art.8.40) slechts een wettelijk verplichte bekendmaking inhoudt. Van de meldingen zelf kan kennis worden genomen in het gemeentehuis.

Ex artikel 8.26 Wet milieubeheer:
In het publieksbureau van de gemeente Stadskanaal ligt vanaf heden ter inzage:
de openbare kennisgeving ontwerp -beschikking inzake de aanvraag van:
* A. Helmig, Marktstraat 65 in Musselkanaal. Het gaat om het intrekken van de milieuvergunning voor het perceel Marktstraat 65 in Musselkanaal.

Wij zijn van plan op deze aanvraag een positief besluit te nemen.

Gemotiveerde bedenkingen tegen een ontwerp -beschikking kunnen schriftelijk door eenieder worden gemaakt voor 13 februari 2003. Indien gewenst, worden de persoonlijke gegevens van degene die bedenkingen indient, niet bekendgemaakt. Het verzoek daartoe moet schriftelijk, tegelijkertijd met de bedenkingen bij het gemeentebestuur worden ingediend.

Burgemeester en wethouders van de gemeente Stadskanaal.

de openbare kennisgeving beschikking:

* GGZ Groningen, E6 in Zuidlaren. Het gaat om een aanvraag voor een veranderingsvergunning voor het dagactiviteitencentrum voor verstandelijk gehandicapten voor het perceel Vlaanderenlaan 7 in Stadskanaal.

Burgemeester en wethouders hebben een positief besluit genomen.

Zowel de aanvrager, als de betrokken adviseurs kunnen tegen een beschikking beroep instellen. Ook degenen die op tijd bedenkingen tegen de ontwerp-beschikking hebben ingebracht kunnen beroep instellen. Dat geldt ook voor belanghebbenden die kunnen aantonen dat ze redelijkerwijs niet in staat zijn geweest om op tijd hun denekingen in te brengen.
U kunt uw eventuele beroepsschrift voor 27 februari 2003 indienen bij de Voorzitter van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EZ 's-Gravenhage. Mocht u een spoedeisend belang hebben, dan kunt u in uw beroepsschrift ook verzoeken om een schorsing van de beschikking of om het treffen van een voorlopige voorziening.
Als de Raad van State positief beslist over de beschikking, wordt deze onherroepelijk.

de openbare kennisgeving ontwerp -beschikking:

* Werkvoorzieningsschap "De Kanaalstreek", Navolaan 2 in Stadskanaal inzake een oprichtingsvergunning voor een inrichting ten behoeve van kantoren, houtbewerking, het onderhouden en wassen van motorvoertuigen, het verpakken en etiketteren van artikelen, waar een lakstraat, een verfspuitinrichting, een wasplaats en een lijmspuitkast aanwezig zijn en waar op- en overslag plaatsvindt van Wedekabedrijven aan de Oosterkade 31 en Electronicaweg 29 en 31 in Stadskanaal.

Wij zijn van plan op deze aanvrage een positief besluit te nemen. In het belang van de bescherming van het milieu is een aantal voorschriften gesteld.

Gemotiveerde bedenkingen tegen een ontwerp -beschikking kunnen zowel schriftelijk als mondeling door eenieder worden gemaakt voor 13 februari 2003. Indien gewenst worden de persoonlijke gegevens van degene die bedenkingen indient, niet bekend gemaakt. Het verzoek daartoe moet schriftelijk, tegelijkertijd met de bedenkingen bij het gemeentebestuur worden ingediend.

Als u behoefte heeft aan het beleggen van een openbare zitting, dan horen wij dat graag voor 30 januari 2003 van u.

Burgemeester en wethouders van de gemeente Stadskanaal. Voor nadere inlichtingen: E.P. Hoek, 0599 - 631 605.