Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 20-01-2003 Persberichten district Eemland zuid, 09.20 uur

Hennep aangetroffen

Hennepkwekerij HOOGLANDERVEEN De politie heeft op zondagavond bij een pand aan de Veenweg een hennepkwekerij aangetroffen. Er werden 50 planten in de bloei aangetroffen. De kwekerij bood plaats voor enkele honderden planten. De planten en benodigde kwekerij apparatuur werden ontmanteld en zullen worden vernietigd. Er zijn geen nog verdachten aangehouden.

Waarschuwing: diefstal uit fietstassen

AMERSFOORT Op zondag heeft de politie twee aangiften opgenomen van diefstallen uit fietstassen.

Een 76-jarige vrouw uit Amersfoort werd omstreeks 11.00 uur bestolen van haar handtas. De vrouw fietste nabij de Orion door een brandgang toen een jongen de handtas uit haar fietstas griste. Daarop ging de jongeman er te voet vandoor via het Zuiderkruis in de richting van de Meridiaantunnel.

Een soortgelijke diefstal vond plaats een uur later rond 12.00 uur op de Juliettestraat. Hier werd een 62-jarige vrouw uit Amersfoort het slachtoffer van een diefstal van haar handtas. Deze werd eveneens uit haar fietstas gegrist door een jongen die er vervolgens vandoor ging in de richting van de Ringweg Randenbroek. Beide vrouwen liepen geen lichamelijk letsel op door de diefstallen.

De politie ontving al eerder een melding van een diefstal op dezelfde wijze op vrijdagochtend. (Zie persbericht van 18 januari 2003). De politie zal onderzoek instellen naar de diefstallen en enkele getuigen nader horen. Verder waarschuwt de politie fietsers om waardevolle goederen zoals zoveel mogelijk op het lichaam bij zich te dragen en niet los in de fietstas mee te vervoeren.