Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 20-01-2003 Persberichten district Binnensticht, 09.15 uur

Snorfietser rijdt in op politieman

ZEIST In de nacht van zaterdag 18 op zondag 19 januari reed een snorfietser op een politieman in. Hij kon even later worden aangehouden.

Rond 03.45 uur zagen politiemensen een snorfietser over de Tweede Dorpsstraat rijden, de politiemensen riepen dat hij moest stoppen, maar de snorfietser reed door. Even later zagen zij dezelfde snorfietser op de Eerste Hogeweg rijden. Een politieman blokkeerde met een politiewagen de rijbaan en een andere politieman ging op het trottoir staan en gaf de snorfietser een stopteken. Hij reed echter met onverminderde snelheid op de politieman af en die zag zich genoodzaakt weg te springen, teneinde niet aangereden te worden. De snorfietser ging er vandoor.

Door de politiemensen werd de achtervolging ingezet. De verdachte reed op de Rozenstraat bijna een voetganger op het trottoir aan. Uiteindelijk reed de verdachte het doodlopende Doudart de La Greehof in en kon daar worden aangehouden. De jongen, 17 jaar oud en afkomstig uit De Bilt, werd aangehouden voor poging doodslag c.q. poging zware mishandeling en voor het in gevaar brengen van het overige verkeer. Tevens bleek dat hij onder invloed van alcohol verkeerde.

Bij de ademanalyse op het politiebureau blies hij 400 ug/l (1,05 ), terwijl wettelijk maximaal 220 ug/l (0,5 ) is toegestaan. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Alcoholcontrole

DE BILT In de nacht van zaterdag 18 op zondag 19 januari heeft de politie op de Soestdijkseweg Zuid een alcoholcontrole gehouden.

In totaal veertig bestuurders moesten een blaastest afleggen. Allen bliezen een P (Pass), hetgeen betekent dat niemand (teveel) had gedronken.

Blauw zwaailicht: 150,-

MAARTENSDIJK Op zondag 19 januari werd een Deense automobilist bekeurd voor het voeren van een blauw zwaailicht.

Rond 12.10 uur kreeg de politie de melding dat vier autos voorzien van Deense kentekens over de snelweg A27 reden, komende uit de richting van Bilthoven en gaande in de richting van Hilversum. Zij zouden gebruik maken van een blauw zwaailicht om voor te dringen in het verkeer. De vier autos werden gecontroleerd en in één van de autos werd inderdaad een blauw zwaailicht aangetroffen. De bestuurder, een 33-jarige man uit Esjberg, bekende het zwaailicht te hebben gebruikt. Hij zei dat voor de gein te hebben gedaan. In overleg met een Officier van Justitie werd hem een boete van 150,- opgelegd. Nadat hij aan zijn betalingsverplichtingen had voldaan, mocht hij zijn weg vervolgen.