Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 20-01-2003 Persberichten districten Utrecht stad, 09.00 uur

Onder invloed (tegen lantaarnpaal)

UTRECHT- Op zondagavond werd een man aangehouden omdat hij onder invloed van alcohol een lantaarnpaal uit de grond had gereden. Omstreeks 23.10 uur kreeg de politie de melding dat een 43-jarige automobilist uit Vleuten tegen een lantaarnpaal aan was gebotst gelegen aan de Utrechtseweg. De bestuurder bleek alcohol te hebben gedronken en blies op het bureau 800 ug/l (1.85pm). De man uit Vleuten kon zijn rijbewijs inleveren en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

UTRECHT- Op zondagavond werd een automobilist aangehouden omdat hij onder invloed reed. Omstreeks 21.30 uur controleerden agenten een 31-jarige automobilist uit Utrecht op de Albert Schweitzerdreef. Hij bleek onder invloed van alcohol te verkeren en blies op het bureau 685 ug/l (1.70 pm). De man kon zijn rijbewijs inleveren en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Woninginbreker aangehouden

UTRECHT- Op zondagavond werd een woninginbreker aangehouden na inbraak in een woning. Omstreeks 22.00 uur kreeg de politie de melding dat er werd ingebroken in een woning gelegen aan de Schroeder van de Kolkstraat. Een getuige zag dat de man weglopen en gaf het signalement door aan agenten. Collegas van het moutainbiketeam zagen de vermoedelijke inbreker, 35-jaar oud zonder vaste woon- of verblijfplaats, lopen over de Geertestraat. Hij werd aangehouden en ingesloten voor verhoor.

Brandstichtertjes aangehouden

UTRECHT- Op zondagmiddag werden drie jongens aangehouden nadat ze een prullenbak in brand hadden gestoken. Agenten zagen dat de jongens een prullenbak in brand staken gelegen aan de Cervanteslaan. De jongens, in de leeftijd van 11 en 13 jaar afkomstig uit Utrecht, werden meegenomen naar het bureau. Na een goed gesprek werden ze door de agenten bij hun ouders gebracht. Aan de prullenbak ontstond geen schade.

Telefoon afgeven

UTRECHT- Op zondagochtend moest een vrouw onder bedreiging van een mes haar mobiele telefoon afgeven. Omstreeks 06.15 uur liep de 21-jarige vrouw uit Utrecht over de Nobelstraat en werd aangesproken door een nog onbekende man. De vrouw liep door maar de man liep achter haar aan. Plotseling trok de man een mes en bedreigde de vrouw hiermee en vroeg om haar telefoon. De vrouw moest toen wel haar telefoon afgeven en de man rende weg. De politie is op zoek naar getuigen van deze beroving en verzoekt hen contact op te nemen met de politie van het district Paardenveld;0900-8844.