Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 20-01-2003 Persberichten district Rijn & Venen, 08.15 uur

Alcoholcontrole

BREUKELEN De politie heeft op zondag 19 januari op de Breukelerwaard een alcoholcontrole gehouden.

De controle vond in de vroege ochtenduren plaats. 37 Bestuurders moesten een blaastest afleggen en allen bliezen een P (Pass), hetgeen betekent dat niemand (teveel) had gedronken.

Er staat een paard in de tuin

MAARSSEN In de nacht van zondag 19 op maandag 20 januari trof een man enige viervoeters in zijn tuin aan.

Rond 01.25 uur ging een bewoner van een woning aan de Maarsseveensevaart met zijn hond nog even een luchtje scheppen in zijn achtertuin. Tot zijn grote verbazing trof hij daarbij vier paarden in zijn tuin aan. De edele dieren bleken te zijn losgebroken uit een weiland een stukje verderop in de polder.

Door politiemensen werd een onderzoek bij de omliggende woningen ingesteld, maar het lukte hen niet in contact met de rechtmatige eigenaar te komen. Daarop zijn de paarden door de Maarssenaar terug in het weiland gezet en heeft hij het hek zo goed en zo kwaad als het ging gesloten.

Onder invloed

HARMELEN Op zondag 19 januari werd een automobilist aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol.

Rond 20.25 uur werd op de Dorpsstraat een 62-jarige automobilist uit Harmelen gecontroleerd. De man bleek teveel te hebben gedronken en werd aangehouden. Bij de ademanalyse op het politiebureau blies hij 530 ug/l (1,35 ), terwijl wettelijk maximaal 220 ug/l (0,5 ) is toegestaan. Tegen de automobilist is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van zeven uur.