Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 20-01-2003 Persberichten district Lekstroom, 08.15 uur

Bromfietser gewond

NIEUWEGEIN Op zondag 19 januari raakte een bromfietser gewond bij een aanrijding met een auto.

Rond 15.55 uur reed een 53-jarige automobiliste uit Nieuwegein over de Batauweg, komende uit de richting van de Heemraadsweide en gaande in de richting van de Zwaardenburg. Ter hoogte van de Batenburg raakte zij met haar linkervoorband de middengeleider, waardoor zij een klapband opliep. Zij schrok daar zo van dat zij haar auto direct tot stilstand wilde brengen. Daartoe sloeg zij bij de Zwaardenburg rechtsaf, zonder te kijken of er verkeer op het fietspad reed.

Op dat moment reed op de fietsstrook een 51-jarige bromfietser uit Utrecht. De bromfietser probeerde haar nog te ontwijken, maar kon een aanrijding niet voorkomen. De auto raakte met de rechterflank de linkerflank van de bromfiets.

De bromfietser werd voor onderzoek per ambulance naar het UMC in Utrecht gebracht. Hij mocht na onderzoek het ziekenhuis verlaten. Hij hield aan het ongeval veel spierpijn over.

Dodelijk ongeval

POLSBROEK Op zondag 19 januari is een automobilist bij een ongeval om het leven gekomen.

Rond 10.25 uur reed een 53-jarige automobilist uit Haastrecht over de Damweg, komende uit de richting van Polsbroek en gaande in de richting van Lopik. Door onbekende oorzaak is hij halverwege de Damweg van de weg geraakt en belandde in de linkerberm. De auto heeft twee bomen geraakt en de bestuurder kwam buiten de auto terecht, waarna het voertuig boven op het slachtoffer tot stilstand kwam. Een in de omgeving aan het werk zijnde man hoorde de klap van de aanrijding en belde de hulpdiensten.

De politie, GG & GD , brandweer en ook de traumahelikopter kwamen ter plaatse. Alle hulp mocht echter niet meer baten en het slachtoffer overleed ter plaatse. Door de Regionale Verkeersdienst wordt een onderzoek naar het ongeval ingesteld.