Korps: Friesland, plaats: Fryslân 20-01-2003
Politieberichten van 19/1 (13.00) t/m 20/1 (07.00)

Gorredijk: inbraak auto
Tussen afgelopen vrijdag en zondag werd ingebroken in een bestelauto, die geparkeerd stond op het parkeerterrein aan de Meintewei. De portierruit werd met een klinker vernield. Uit de wagen werd een radio/cd-speler weggenomen. De eigenaar van de auto, een 44-jarige inwoner van Georredijk, deed aangifte. Van een personenauto, die ook op het parkeerterrein stond werd eveneens een ruit vernield. Niet bekend of iets uit deze wagen is weggenomen. Tevens werd een ruit vernield van het aangrenzende gebouw van de korfbalvereniging. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Dokkum: vernielingen
Van zaterdag op zondag werd nabij het sportpark "De Trimmer" aan de Harddraversdijk een lichtmast vernield. Tevens bleek dat er een vijftal ruiten van het clubgebouw van de tennisvereniging waren vernield. Een medewerker van de tennisvereniging, een 46-jarige inwoner van Dokkum, heeft aangifte gedaan. Hoe groot het schadebedrag is, is niet bekend.

Heerenveen: inbraak woning
Zaterdag tussen 02.00 en 20.45 uur werd ingebroken in een woning aan de Archimedesweg. Een ruit aan de achterzijde van de woning werd vernield. De kasten in de woning werden doorzocht. Uit de woning werd een ski-jack weggenomen met daarin een bos reservesleutels van de woning en twee bioscoopbonnen. De 33-jarige bewoner heeft aangifte gedaan.

Leeuwarden: aantreffen stoffelijk overschot
Zondag omstreeks 13.00 uur werd in een woning aan de Dahliastraat het stoffelijk overschot aangetroffen van een 36-jarige man. De politie was gewaarschuwd door de buren. De overledene was drugsgebruiker. Waarschijnlijk is hij ten val gekomen. Hij liep daarbij een bloedende hoofdwond en verloor daardoor zoveel bloed dat hij bewusteloos raakte en daarna is overleden. De man werd woensdag voor het laatst in levende lijve gezien. Het stoffelijk overschot werd overgebracht naar het MCL-Zuid. Door de technische recherche werd een uitgebreid onderzoek ingesteld en hierbij kwam vast te staan dat van een misdrijf geen sprake was.

Wons: onder invloed
Zondag omstreeks 17.00 uur werd op de Weersterweg een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De bestuurder, een 44-jarige inwoner van Franeker, bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de bestuurder 295 ug/l. Tegen de bestuurder werd proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod voor 1 uur.

Grou: inbraak woningen
Van zaterdag op zondag werd ingebroken in een vakantiewoning op het recreatiepark "Yn e Lijte". Aan de achterzijde werd een deur opengebroken. Uit de woning werden een tv en een draagbare radio weggenomen. De eigenaar, een 31-jarige inwoner van Grou, heeft aangifte gedaan. Tevens bleek bij de buren op identieke wijze te zijn ingebroken. Ook hier werden een tv en radio weggenomen. Ook hier deed de 31-jarige bewoner aangifte.

Dokkum: onder invloed
Zondag omstreeks 20.40 uur werd op de Birdaarderstraatweg een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De bestuurder, een 42-jarige inwoner van Holwerd, bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de bestuurder 350 ug/l. Tegen de bestuurder werd proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod voor 2 uren. De verdachte verbaasde zich over de uitslag van de ademanalyse en verzocht een tegenonderzoek. Op zijn kosten werd vervolgens een bloedproef van hem genomen. De uitslag van deze bloedproef is nog niet bekend.

Heeg: onder invloed
Zondag omstreeks 21.10 uur werd op de Draei de bestuurder van een snorfiets gecontroleerd. De bestuurder, een 32-jarige inwoner van Sneek, bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de bestuurder 520 ug/l. Tegen de bestuurder werd proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod voor 5 uren. Tevens bleek hij niet in het bezit te zijn van een geldig bromfietscertificaat. Ook hiervoor kreeg hij een bekeuring.

Drachten: vals bankbiljet
Zondag omstreeks 21.20 uur werd een 20-jarige inwoner van Houtigehage in een horecagelegenheid aan de Omloop aangehouden ter zake het uitgeven van vals geld. De verdachte wilde afrekenen met een vals biljet van 50.- Dit werd opgemerkt door de medewerkster van het bedrijf, een 22-jarige inwoonster van Drachten. Het bankbiljet werd in beslag genomen. De verdachte werd aangehouden en overgebracht naar het bureau en is ingesloten.

Ternaard: onder invloed
Maandag omstreeks 00.05 uur werd op `t Skoar een bestuurder van een bromfiets gecontroleerd. De bestuurder, een 22-jarige inwoner van Wierum, bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de bestuurder 330 ug/l. Tegen hem werd proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod voor 2 uren.

Buitenpost: aanrijding met gewonde
Maandag omstreeks 01.35 uur botste de bestuurder van een personenauto op de Oost op een losgebroken koe. De bestuurder, een 35-jarige inwoner van Pieterzijl, raakte gewond. Hij klaagde over pijn in zijn borst en been en werd overgebracht naar het Academisch ziekenhuis in Groningen. De koe was met een aantal soortgenoten losgebroken uit een stal aan de Oost. Zij waren eigendom van een 59-jarige inwoner van Buitenpost. De koe liep zodanige verwondingen op, dat hij ter plaatse door een veearts moest worden afgemaakt. De andere koeien bleven ongedeerd.

Leeuwarden: inbraak woning
Zondag tussen 11.00 en 22.15 uur werd ingebroken in een woning aan de Dennenstraat. De voordeur werd geforceerd. Uit de woonkamer werden een computer, een video en een playstation weggenomen. De 27-jarige bewoner heeft aangifte gedaan.

Sneek: onder invloed
Maandag omstreeks 04.35 uur werd op de Suupmarkt een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De bestuurder, een 31-jarige inwoner van Sneek, bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de bestuurder 430 ug/l. Tegen hem werd proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod voor 4 uren.

Bureau Communicatie, telefoon 058 - 880 8272