Politie Gelderland-Midden

Arnhem Veluwezoom

---

Arnhem, rijden onder invloed
Publicatiedatum: 20-01-2003

Een 38-jarige Arnhemmer is zondagavond rond zeven uur op de Stadsblokkenweg in Arnhem aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed. Surveillerende agenten zagen de man in zijn auto rijden en onderwierpen hem aan een controle. Daarbij werd drankgebruik vermoed. Dit werd bevestigd door de uitslag van de ademanalyse (400 ug/l of 0,92 promille, tot 220 ug/l of 0,51 is niet strafbaar). De man bleek tevens een ongeldig verklaard rijbewijs te hebben en stond bovendien nog gesignaleerd in het opsporingsregister voor het betalen van een boete van ruim 500 euro. Na het betalen van de boete kon de man later huiswaarts met een tweetal bekeuringen en een rijverbod.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Gewapende overval Oosterbeek in Opsporing Verzocht Publicatiedatum: 20-01-2003

Maandagavond 20 januari wordt er in het TV-programma Opsporing Verzocht aandacht besteed aan een gewapende overval op 18 december vorig jaar in Oosterbeek. Bij deze overval werd de bewoner van een pand aan de Hogeweg in Oosterbeek door drie mannen met een bivakmuts bedreigd met een pistool en beroofd van sigaretten en geld. Het onderzoek naar de overval door de politie in het district Arnhem Veluwezoom was tot op heden zonder resultaat. De politie hoopt door inschakeling van Opsporing Verzocht nieuwe tips binnen te krijgen. Onder meer wordt het publiek gevraagd om informatie over de overval zelf, maar daarnaast ook over een diefstal twee uur eerder in Ede. Daarbij werd de auto van het slachtoffer opengebroken, vermoedelijk door dezelfde daders.

voor nadere informatie:
Peter Meijer, communicatie AVZ
026-3524308

---

Arnhem, aanhouding na belediging agenten
Publicatiedatum: 20-01-2003

Een 28-jarige man uit Arnhem is zondagmiddag door de politie aangehouden nadat hij twee politieagenten beledigd had. De agenten werden rond half vijf op het Leeuwensteinplein tijdens hun surveillance door een passant aangesproken. Hij vertelde de agenten dat er op de Dr. J. C. Hartogslaan een meisje zou worden mishandeld. Toen de agenten daar poolshoogte gingen nemen troffen zij de Arnhemmer in zijn auto aan met naast hem het meisje waarvan sprake zou zijn. De Arnhemmer reageerde nogal opgewonden naar de agenten en vroeg waar ze zich mee bemoeiden. Het meisje wilde van geen politiebemoeienis weten. Nadat de agenten de Arnhemmer maanden zijn gedrag te temperen reed hij weg, daarbij diverse beledigingen uitend via het geopende raam. De agenten reden de man hierop achterna en wisten hem even later aan te houden. De man is na verhoor weer vrijgelaten en mag zich binnenkort voor de rechter verantwoorden.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---


---

Voorthuizen, ramkraak met shovel bij pinautomaat Publicatiedatum: 20-01-2003

Onbekenden hebben zondagnacht met behulp van een shovel een ramkraak uitgevoerd bij een pinautomaat in de gevel van een winkel aan de Van den Berglaan in Voorthuizen. Omwonenden werden omstreeks half vier `s nachts door het lawaai uit hun slaap gehaald en waarschuwden de politie. De agenten troffen voor de zaak een shovel aan met lopende motor. Enkele getuigen hadden personen bezig gezien bij de ramkraak. De daders zouden kort na het inrijden op de gevel zijn vertrokken. Een zoektocht in de omgeving leverde de politie geen resultaten op. Er is nog niet bekend of de daders erin geslaagd zijn om geld uit de kluis van de pinautomaat te halen. De sporen worden nader onderzocht.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606