Politie Gelderland-Midden

Arnhem, mogelijke autodief aangehouden
Publicatiedatum: 20-01-2003

De politie heeft in de nacht van zondag op maandag een 27-jarige Arnhemmer aangehouden op verdenking van poging tot diefstal van een auto op de Bakenbergseweg in zijn woonplaats. Omstreeks vier uur 's nachts meldden getuigen aan de politie dat zij twee mannen bezig hadden gezien bij een mogelijke inbraak in een auto. Kort na dit feit zouden de mogelijke daders zijn weggereden in een BMW. Aan de hand van de opgegeven omschrijvingen troffen agenten de BMW rijdend aan op de John Frostburg in Arnhem. De agenten besloten het voertuig te controleren. De bestuurder van de auto en tevens de enige inzittende, bleek te voldoen aan het door de getuigen opgegeven signalement, waarop hij werd aangehouden. Op de Bakenbergseweg troffen agenten inderdaad een opengebroken personenauto aan. De verdachte werd ingesloten voor nader onderzoek. De andere verdachte is nog voortvluchtig.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Dieren, ramkraak
Publicatiedatum: 20-01-2003

Bij een ramkraak bij een winkel aan het Callunaplein in Dieren zijn in de nacht van zondag op maandag op het eerste gezicht een partij mobiele telefoons weggehaald. Buurtbewoners hoorden omstreeks twee uur 's nachts glasgerinkel en zagen kort daarop een auto wegrijden. De gewaarschuwde politie trof de daders niet meer aan. De toegangsdeuren van de winkel bleken te zijn geramd met een auto, waarna men de hand heeft kunnen leggen op de GSM's. De technische recherche stelt een sporenonderzoek in.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem, agent licht gewond bij arrestatiepoging autodief Publicatiedatum: 20-01-2003

Een Arnhemse agent is zondagavond op de Weg achter het Bos licht gewond geraakt toen hij probeerde aan autodief aan te houden. De agenten waren met een arrestant op weg naar het bureau toen zij via de mobilofoon in hun dienstauto vernamen dat er een eerder gestolen auto vanaf de Geitenkamp in de richting van de Apeldoornseweg zou rijden. De agenten besloten even post te vatten en zagen even later de bedoelde auto rijden op de Weg achter het Bos en vervolgens parkeren bij een nabij gelegen restaurant. Een van de agenten stapte op de bestuurder af en wilde hem aanhouden. De bestuurder gaf echter gas, waarop de agent enkele meters werd meegesleurd. Omdat de bestuurder dusdanig hard begon te rijden en te slingeren om de agent van zich af te schudden zag de agent zich genoodzaakt los te laten. Daarbij raakte hij licht gewond. De gestolen auto werd even later door andere agenten leeg aangetroffen op de Monnikensteeg. De politie stelt een nader onderzoek in naar de verdachte autodief.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---