Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 20-01-2003
Persberichten districten Heerlen en Kerkrade (RKey; 11.00 u) Maandag, 20 januari 2003

Districten Heerlen en Kerkrade

Heerlen; auto kopen.
Afgelopen zondagnamiddag kreeg de politie een melding dat iemand op de Schinkelstraat in Heerlen zijn auto aan mensen te koop aanbood. Omdat die dat niet vertrouwden, waarschuwden zij de politie. De politie ging ter plaatse waarbij vervolgens bleek dat de autoverkoper in de auto juist was weggereden. De politie ging de autoverkoper achterna en traceerde het voertuig dat voldeed aan het opgegeven signalement op de autoweg N281 in Heerlen. Bij nadere controle bleek de auto in Duitsland, in Julich was gestolen. De autobestuurder, een 37-jarige man uit Julich werd aangehouden en de auto werd in beslag genomen. De politie stelt een nader onderzoek in.

Heerlen; ingebroken
Bewoners van een woning aan de Prinses Irenestraat in Heerlen ontdekten afgelopen zondagavond, bij thuiskomst, dat was ingebroken. Inbrekers zijn de woning door forcering van een balkondeur binnengedrongen en hebben onder meer sieraden gestolen. Er wordt nog nagegaan wat er verder precies is gestolen.
Ook in een woning aan de Harriet Freezerstraat in Heerlen bleek zondag te zijn ingebroken. Hier zijn de inbrekers via de achterzijde, door vernieling van een ruit, de woning binnengedrongen en hebben slechts een klein geldbedrag gestolen. De politie stelt een nader onderzoek in.
Sieraden en een radio-installatie was de buit afgelopen zondag bij een inbraak in een woning aan het Haefland in Brunssum. De inbrekers zijn de woning door vernieling van een ruit binnengedrongen. Bij de politie is aangifte gedaan en die stelt een onderzoek in.

Hoensbroek; overval restaurant
Afgelopen zondagavond, omstreeks 22.00 uur vond een overval plaats op een restaurant aan het Pius XII Plein in Hoensbroek. Een drietal met mutsen gemaskerde mannen, waarvan een was gewapend met een mes, waren het restaurant komen binnenrennen. Een deed meteen een greep in de kassa en met het zo gestolen geldbedrag renden de overvallers weer naar buiten. Er is niemand gewond geraakt. Bij de politie is aangifte gedaan en die stelt een nader onderzoek in.

Landgraaf, poging overval snackbar
Afgelopen zondagavond, omstreeks 22.15 uur vond een poging overval plaats op een snackbar aan de Hoofdstraat in Landgraaf. Een gemaskerde en met vermoedelijk een vuistvuurwapen gewapende persoon was de snackbar binnengekomen. Omdat een aanwezig personeelslid meteen naar achteren, elders in het pand is weggerend, is de overvaller zonder buit weer naar buiten gegaan. Er is niet geschoten / niemand gewond geraakt. De overvaller is vervolgens in een witte auto gestapt en is weggereden. Bij de politie is aangifte gedaan en die stelt een nader onderzoek in.

Landgraaf, onder invloed.
Bij controle afgelopen nacht, zondag op maandagnacht van een van een 44-jarige autobestuurster uit Landgraaf, die juist thuis bij haar woning arriveerde, kreeg de politie aanwijzingen dat de vrouw onder invloed haar auto had bestuurd. Haar echtgenoot die een verder onderzoek mogelijk niet zag zitten, hinderde en belemmerde de politie vervolgens in haar werk. De man werd dan ook aangehouden op verdenking van belemmering / hinderen van de politie in haar werk. De vrouw was er intussen vandoor gegaan. De vrouw werd later elders in een pand/lokaliteit in Landgraaf aangetroffen en aangehouden. Ademanalyse in het politiebureau wees uit dat zij 1 promille alcohol in haar bloed had. De politie maakt proces-verbaal op.