Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 20-01-2003
Persberichten district Sittard (RKey; 11.00 u) Maandag, 20 januari 2003

District Sittard

Sittard-Geleen; ingebroken
Afgelopen zondagavond is ingebroken in een tweetal bedrijven aan de Mijnweg in Geleen. Inbrekers zijn door vernieling van een ruit beide bedrijfspanden binnengedrongen en hebben totaal een drietal computers gestolen. Bij de politie is aangifte gedaan en die stelt een nader onderzoek in.

Beek; bekeurd
De politie heeft afgelopen zondag op maandagnacht op en rond de Middelweg in Beek totaal 12 voertuigbestuurders bekeurd wegens het her in der (op trottoirs, in bermen etc.) parkeren van hun autos.

Beek; belediging
De politie heeft afgelopen nacht, zondag op maandagnacht op de Middelweg in Beek een 22-jarige man uit Sittard aangehouden. Die uitte allerlei beledigingen in de richting van de politie-agenten waarbij hij ook de bekende middelvinger naar de agenten opstak. De politie die alcoholgebruik vermoedde, hield de verdachte aan en bracht hem over naar het politiebureau waar hij ter ontnuchtering werd ingesloten. De politie maakt terzake de beledigingen proces-verbaal op tegen de verdachte.

Beek; quad
Afgelopen zondagnamiddag werd een inbraak ontdekt in een bedrijf aan de Vliegveldweg in Beek. Inbrekers zijn het bedrijfsterrein binnengedrongen en hebben vervolgens ingebroken in het bedrijfspand waarbij een quad en enkele grasmaaiers werden gestolen. Gezien het gestolene sluit de politie niet uit dat de inbrekers bij de inbraak gebruik hebben gemaakt van een auto met aanhanger of van een groter model autobusje of vrachtwagentje. Bij een inbraak afgelopen weekend in een bedrijf aan de Australielaan in Beek werden vermoedelijk een aantal gsms gestolen. Alle benadeelden hebben bij de politie aangifte gedaan en die stelt een nader onderzoek in.