NMBS

17/01/03

Hsl-werken aan de E19 brug van de Sint-Lenaartsbaan (Brecht) en de Sint-Lenaartseweg (Wustwezel)

Op zaterdag 18 januari worden de werkplatformen aan de brug van de Sint-Lenaartsbaan verwijderd. Er zal gewerkt worden vanaf de pechstrook richting middenberm. Daarom kan het autoverkeer in de voormiddag plaatselijk geen gebruik maken van de rechter rijstrook, zowel richting Antwerpen als richting Breda. Daarna wordt de linker rijstrook ingenomen. Wegsignalisatie zal aankondigen dat er in beide richtingen slechts één rijstrook beschikbaar is. De inname van de rijstrook vangt aan om 7 uur en wordt tegen 14 uur beëindigd.

In juni 2002 gingen de aanpassingswerken aan de brug van de Sint-Lenaartsbaan van start. De werkplatformen dienden om de bovenbouw van de brug te vernieuwen. De brug zal volgende maand terug in gebruik worden genomen door het autoverkeer. Dat is langer dan gepland omwille van enkele extra werkzaamheden voor de herstelling van de bestaande brug over de E19.

De werkzaamheden aan de brug zijn nodig voor de aanleg van de nieuwe hogesnelheidslijn (hsl) tussen Antwerpen-Luchtbal en de Nederlandse grens. Zoals alle bruggen over de autosnelweg moet ook de brug van de Sint-Lenaartsbaan worden aangepast om de doortocht van de hsl mogelijk te maken.

Op zaterdag 25 januari worden de werkplatformen aan de brug van de Sint-Lenaartseweg (Wustwezel) op dezelfde wijze afgebroken.

© 2002 NMBS