Ingezonden persbericht


Persbericht

LogicaCMG realiseert eerste Nederlandse upgrade naar SAP R/3 Enterprise bij Nederlands Loodswezen

AMSTELVEEN, 20 januari 2003 LogicaCMG heeft in samenwerking met SAP de eerste Nederlandse upgrade naar SAP R/3 Enterprise uitgevoerd bij het Nederlands Loodswezen. Deze organisatie is in december, na een vlot upgrade-traject van drie maanden, live gegaan met de nieuwe SAP-oplossing. Omdat in de komende jaren alle SAP-gebruikers zullen overgaan op R/3 Enterprise is deze eerste succesvolle implementatie een belangrijke referentie.

Het Nederlands Loodswezen heeft deelgenomen aan het zogenaamde Ramp-up programma van SAP. De implementatie van R/3 Enterprise kon daardoor plaatsvinden nog voor verschijning van de officiële release, deze maand. Het Loodswezen wilde snel over naar R/3 Enterprise, omdat enkele projecten zijn gepland waarvoor de functionaliteit van deze oplossing belangrijk is. Zo wordt deze maand een begin gemaakt met een Business Warehouse voor managementinformatie op HR-gebied.

De bijzondere uitdaging voor LogicaCMG in dit project was dat het bedrijf zowel de upgrade naar R/3 Enterprise moest realiseren, alsook de ICT-infrastructuur van het Loodswezen grondig moest aanpassen. Het project is vanaf de start snel en effectief uitgevoerd, dankzij de LogicaCMG upgrade-methode. Deze zorgt voor het stroomlijnen en beheren van het totale upgrade-proces, het waarborgen van de kwaliteit en het terugbrengen van tijd en kosten die gemoeid zijn met de technische en functionele veranderingen aan het SAP R/3 systeem.

José Ramos Najera, hoofd ICT van het Nederlands Loodswezen, concludeert dat het project vlekkeloos is verlopen. Het LogicaCMG-team dat ons heeft geadviseerd en begeleid, heeft een uitstekende technische know-how getoond, terwijl de nieuwe SAP-oplossing nog maar kort op de markt is. Bovendien sloot de pragmatische houding van LogicaCMG goed aan op de kennis en wensen van onze eigen medewerkers , aldus Ramos Najera.

Het Nederlands Loodswezen organiseert en faciliteert het werk van de 450 zelfstandige loodsen die schepen veilig door loodsplichtige wateren in Nederland sturen. Het bedrijf is eigenaar van een twintigtal snelle tenderschepen en buitengaats drijvende hotels waar de loodsen verblijven terwijl ze wachten op de schepen. De ondersteunende organisatie telt 420 medewerkers van wie er 120 op kantoor werken. Zij vormen het facilitaire bedrijf waarvan de bedrijfsprocessen door SAP R/3 Enterprise worden ondersteund.

De SAP R/3 Enterprise implementatie bij het Nederlands Loodswezen is wereldwijd de vierde toepassing van deze oplossing.

Over LogicaCMG

LogicaCMG is een wereldwijd opererende dienstverlener op het gebied van management en ICT- consultancy, systeemintegratie en outsourcing. Met bovendien een uitgebreide expertise in draadloze datacommunicatie ondersteunt LogicaCMG klanten in diverse markten, zoals telecommunicatie, bank- en verzekeringswezen, energie en utilities, industrie, distributie, transport en de overheid. De onderneming ontstond uit de fusie van Logica en CMG in december 2002 en heeft kantoren in 34 landen en ruim 60 jaar gecombineerde ervaring in ICT-dienstverlening. LogicaCMG is de nummer twee beursgenoteerde Europese ICT-dienstverlener en genoteerd aan de beurzen van Londen en Amsterdam. Meer informatie: www.logicacmg.com.

Over het Nederlands Loodswezen

Meer informatie over het Nederlands Loodswezen: www.loodswezen.nl.