Korps: Groningen, plaats: Groningen 20-01-2003
Uizending Opsporing Noord
Maandag 20 januari 2003

Aandacht gevraagd

In de uitzending van het opsporingsprogramma Opsporing Noord die dinsdagavond wordt uitgezonden wordt aandacht gevraagd voor zes zaken en een preventie-item.

Zo wordt er aandacht besteed aan een overval op een winkel in de Riouwstraat in Groningen. Verder een overval op een videotheek aan de Bilderdijklaan in Groningen en een mishandeling van een loketmedewerker van het NS station in Groningen. De kijkers wordt gevraagd om informatie over inbraak in een tuinkas in Kloosterburen en bij een verdachte aangetroffen sieraden. Er kan gereageerd worden op beelden diefstallen uit winkels in Noord-Groningen, een oplichtingsgeval in Aduard, een straatroof in Groningen en een diefstal uit een winkelwagentje in Zuidhorn.

Het preventie-item gaat over het voorkomen van inbraken in woningen. Een buurtagent van de politie geeft uitleg over de zogenaamde flippermethode en presenteert een aantal tips om inbraken te voorkomen. Naast de genoemde onderwerpen wordt er een terug koppeling gegeven over de vorige uitzendingen en de resultaten die behaald zijn.

Opsporing Noord is een samenwerking van Regiopolitie Groningen, Openbaar Ministerie Groningen en de regionale omroep RTV Noord. Tijdens en na de uitzending zijn de items terug te lezen en te zien op de internetsite www.rtvnoord.nl/opsporingnoord.

Inlichtingen, Afdeling Communicatie, 0900 - 8844 (lokaal tarief)