Korps: Groningen, plaats: Diverse 20-01-2003
Persberichten Regiopolitie Groningen
Maandag 20 januari 2003

Dagelijkse berichten

Groningen: vervelende stapper aangehouden
Een 29-jarige man uit Groningen is zondagnacht na bedreigingen tegenover beveiligingspersoneel van een horecagelegenheid in de Peperstraat aangehouden. De man werd de toegang geweigerd omdat hij vervelend. Hij uitte daarop zodanige bedreigingen dat de politie werd ingeschakeld. De agenten hielden de man, die eerdere in de nacht ook al voor problemen had gezorgd, aan op de Sint Jansstraat. Hij is ingesloten voor nader verhoor.

Groningen: bromfietser rijdt tegen politieauto
Op de kruising van de Broerstraat met de Oude Kijk in t Jatstraat reed een 16-jarige bromfietser uit Groningen zondagavond tegen een politieauto op. De brommerrijder kwam met een bij hem achter opzittende 13-jarig meisje uit Groningen ten val. Zij werd met onbekend letsel voor behandeling nar het ziekenhuis gebracht.

Groningen: lastige man in ziekenhuis
De politie hield zondagavond een 19-jarige man uit Uithuizen aan voor mishandeling van een 40-jarige Stadjer op het Hanzeplein. De man uit Uithuizen was uit de hal van het ziekenhuis gezet omdat hij voor overlast zorgde. Buiten sloeg hij zonder aanleiding een 40-jarige man in het gezicht. Op de Poelebrug werd de verdachte opgespoord en naar het bureau gebracht. Hij zit vast voor nader onderzoek.

Groningen: maaltijdbezorger overvallen
Een 19-jarige maaltijdbezorger is zondagavond rond 21.45 uur op de van Oldenbarneveltlaan door nog twee onbekende mannen overvallen. Vanaf een adres op de van Oldebarneveltlaan was een bestelling opgegeven en toen de bezorger arriveerde bleek er niemand thuis te zijn. Op de straat werd de jongen bedreigd met vermoedelijk een vuurwapen. Hij werd gesommeerd zijn portemonnee af te geven. Na de beroving verdwenen de beide overvallers. Een zoektocht in de omgeving leverde niet het gewenste resultaat op. Eventuele getuigen worden verzocht met de politie te bellen via 0900 8844 (lokaal tarief).

Groningen: rijden tegen de richting en onder invloed Op de Hoge der A viel een 32-jarige automobilist uit Leek zondagnacht op doordat hij tegen de richting in reed. Bij de controle bleek de man gedronken te hebben. Op het ademanalyseapparaat blies de man een promillage van 1.05. Hij kreeg een rijverbod en een dagvaarding.

Winschoten: mannen aangehouden
Voor een woning aan de Wezellaan in Winschoten heeft de politie zondagavond drie mannen in de leeftijd van 28, 43 jaar uit Winschoten en een 44-jarige man uit Groningen aangehouden wegens huisvredebreuk en mishandeling. De drie waren de woning van de 35-jarige ex-vriendin van de Groninger binnen gedrongen. De ex en haar nieuwe vriend, een 33-jarige man uit Winschoten werden bedreigd en de vriend werd geslagen. Hij liep een wond aan het hoofd op en moest zich in een ziekenhuis laten behandelen. De drie verdachten werden naar het politiebureau gebracht. Bij het politieonderzoek kwam vast te staan dat de 44-jarige Groninger de deur van de woning van zijn ex had vernield en ook haar vriend had geslagen. Tevens bleek dat de man ook al eerder op de dag bedreigingen bij de woning van zijn ex had geuit. Hij is voor nader onderzoek en verhoor ingesloten. De beide andere mannen zijn na verhoor heengezonden nadat de 43-jarige verdachte een nog openstaande boete van 65 euro had betaald. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt voor huisvredebreuk.

Hoogezand: man steelt politiedienstfiets
In de Hoofdstraat in Hoogezand heeft de politie zondagnacht een 33-jarige man uit Hoogezand aangehouden wegens diefstal van een dienstfiets van de politie. De fiets werd gebruikt door een politieman die in een portiek was binnengegaan in verband met mogelijk illegaal verblijf van een persoon. Die werd niet aangetroffen en toen de agent nog even vanuit de portiek naar buiten stond te kijken en zijn fiets in de gaten hield kwam er een man op een fiets voorbij. Die keek belangstellend naar de dienstfiets en nadat een voorbijkomende auto was gepasseerd pakte de man de politiefiets en reed er op weg. Na een korte sprint kon de politieman de fietsendief achterhalen en aanhouden. De man werd naar het politiebureau gebracht en na verhoor heengezonden. Hij krijgt proces-verbaal.

Veendam: bestuurder brommobiel onder invloed
De politie heeft zondagmiddag aan het Boven Oosterdiep in Veendam een 44-jarige man uit Muntendam aangehouden. De man reed in een brommobiel en surveillerende politiemensen zagen dat de man door rood licht reed. Bij staande houding bleek de brommobieler onder invloed van alcohol te verkeren. Hij werd meegenomen naar het bureau waar bij de ademanalyse een bloedalcoholgehalte van 1.7 promille werd vastgesteld. De Muntendammer is na verhoor met een dagvaarding heengezonden.

Marum: snelkraken
Zondagnacht vonden in Marum kort na elkaar twee snelkraken plaats. De eerste vond plaats bij een elektriciteitszaak aan de Hoornweg. Inbrekers sloegen een toegangsdeur kapot en vernielden binnen een vitrine. Daaruit namen ze een nog onbekend aantal filmcameras en mobiele telefoons weg. Kort hierna vond een snelkraak plaats bij een rookartikelenwinkel aan De Wending. Ook hier werd een toegangsdeur vernield. Uit de winkel werd een nog onbekende hoeveelheid rookartikelen gestolen. Onderzoek in de omgeving, waarbij gebruik werd gemaakt van een speurhond, leverde in beide gevallen niets op. De politie stelt een nader onderzoek in.

Delfzijl: gewonde bij ongeval
Bij een verkeersongeval op de Provinciale Weg N360 in Delfzijl is zondagmiddag een 19-jarige automobiliste uit Delfzijl gewond geraakt. De vrouw raakte door onbekende oorzaak met haar auto in de berm en botste tegen een hek. De vrouw liep letsel aan een arm op en is naar een ziekenhuis gebracht. Haar auto is door een berger afgevoerd.

Noordhorn: alcomobilist aangehouden na achtervolging Na een korte achtervolging heeft de politie zondagavond een 33-jarige automobilist uit Zoutkamp aangehouden. De man reed in de Langestraat in Noordhorn en surveillerende politiemensen gaven de man een stopteken omdat één van zijn koplampen niet brandde. De bestuurder negeerde echter het stopteken van de politie en ging er met hoge snelheid vandoor. De man reed de Touwslagersbaan af en op de kruising van de Borgweg en het Hamsterpad liet hij zijn auto met draaiende motor achter en maakte zich hardlopend uit de voeten. Bij een zoekactie van de politie werd de man aangetroffen op het terrein van de basisschool. Hij werd aangehouden en naar het bureau gebracht. Daar werd 1.4 promille alcohol gemeten. Na verhoor is de verdachte heengezonden. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Delfzijl: auto in beslag genomen
De politie heeft zondagmiddag aan de Kustweg in Delfzijl de auto van een 32-jarige inwoner van Delfzijl in beslag genomen. De man kreeg eerde deze maand een bekeuring voor het onverzekerd rijden met zijn auto. Daarbij werd afgesproken dat de man binnen enkele dagen op het politiebureau zou laten zien dat hij zijn auto had laten verzekeren. De man liet echter niets meer van zich horen. Bij de controle zondagmiddag bleek dat de auto nog steeds niet was verzekerd. Daarop is de wagen in beslag genomen. De verdachte kreeg opnieuw een bekeuring en krijgt zijn auto terug als die is verzekerd.

Zuidbroek: snelheidscontrole
De politie heeft zaterdag een snelheidscontrole gehouden op de Rijksweg N33 in Zuidbroek. Van 2064 voertuigen werd de snelheid gemeten. Slechts drie bestuurders reden te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 112 km per uur.

Inlichtingen, Afdeling Communicatie, 0900 - 8844 (lokaal tarief)