Politie Hollands Midden


Datum: 20 januari 2003


Onder invloed rijden regio
De politie hield het het afgelopen weekend een aantal automobilisten aan voor het rijden onder invloed.In Leiden hielden agenten op vrijdag 17 januari rond 19.40 uur op de Van der Blom-Vijlbriefstraat een 51-jarige Leidenaar aan. De uitslag van de ademanalyse was 660 ug/l. Op zaterdag 18 januari rond 03.15 uur hielden agenten een 27-jarige man uit Leiden aan. Hij was onder invloed met zijn auto tegen een paal gereden. De ademanalyse kwam uit op 445 ug/l. Op zondag 19 januari werd op de Voorschoterweg een 26-jarige man uit Voorschoten aangehouden. De uitslag van de admemanalyse was 660 ug/l.
In Oegstgeest liep op vrijdag 17 januari rond 19.45 uur op de Rhijngeesterstraatweg een 47-jarige vrouw uit Den Haag tegen de lamp. De uitslag was 500 ug/l.
In Katwijk raakte een 62-jarige man uit Chapelle Blanche St (Frankrijk)op vrijdag 17 januari rond 22.35 uur op de Provinciale weg S1 van de weg nadat hij naar zijn zeggen licht was aangetikt door een bij hem achterop rijdende onbekende auto. Bij de ademanalyse aan het bureau kwam de man tot 565 ug/l..
In Alphen aan den Rijn hield de politie op vrijdag 17 januari rond 23.50 uur op de Prins Bernhardlaan een 40-jarige man uit Alphen aan den Rijn aan. De uitslag ademanalyse was 610 ug/l. In dezelfde plaats hield de politie op zaterdag 18 januari rond 01.00 uur op de Willem de Zwijgerlaan een 45-jarige man uit Nieuwkoop aan. Zijn uitslag was 690 ug/l. Rond 04.05 uur hield de politie op de President Kennedylaan een 21-jarige man uit Alphen aan den Rijn aan. De uitslag van de ademanalyse was 255 ug/l. Om 04.25 uur hield de politie op de Van Eijckstraat een 28-jarige man uit Bodegraven aan. De uitslag van de ademanalyse was 475 ug/l.
In Nieuwerkerk aan den IJssel hield de politie op zaterdag 18 januari rond 00.30 uur op de Batavierlaan, een 53-jarige man uit die plaats aan. De uitslag van de ademanalyse was 1145 ug/l.
In Gouda hield de politie op zondag 19 januari rond 03.30 uur op de Westerkade een 21-jarige man uit Leeuwarden aan. De ademanalyse kwam uit op 800 ug/l. Rond 01.30 uur hield de politie op de Louise de Colignystraat een 38-jarige man uit Gouda aan. De uitslag van de ademanalyse was 385 ug/l.

Alcoholcontrole Noordwijk/Noordwijkerhout
De politie hield van vrijdag 17 op zaterdag 18 januari een alcoholcontrole. In totaal werd van 505 automobilisten een blaasproef afgenomen. 21 bestuurders werden vervolgens aangehouden voor het rijden onder invloed. Aan het bureau ondergingen zij een ademanalyse. Twee bestuurders bleven onder de in het verkeer geldende limiet van 220 ug/l. Van de overige 19 kwam één verdachte bij de ademanalyse tot 615 ug/l. Van deze verdachte vorderde de politie zijn rijbewijs in. Van de overige 18 kregen er 17 een transactie aangeboden.

Straatroof Noordwijk
Een 20-jarige man uit Noordwijk is op zaterdag 18 januari rond 04.30 uur op de Huis ter Duinstraat het slachtoffer geworden van een straatroof. De man passeerde twee nog onbekende mannen en werd vervolgens in de rug aangevallen. Even raakte het slachtoffer buiten bewustzijn en toen hij weer bijkwam miste hij zijn jas, zijn mobiele telefoon en zijn portemonnee met inhoud. De politie stelt een nader onderzoek in.

Insluiping in woning Sassenheim
Op vrijdagavond 17 januari sloop een nog onbekende man een woning aan de Rusthofflaan binnen. De bewoners hoorden in de keuken geluid en zagen tot hun grote verbazing de nog onbekende man in de keuken rondsnuffelen. Nadat de insluiper merkte dat hij was betrapt vluchtte hij de woning uit en rende weg. De politie stelt een nader onderzoek in.

Aanrijding Sassenheim
Doordat een 21-jarige automobilist uit Meeteren zijn auto op de oprit van de Rijksweg 44 keerde, onstond een aanrijding met een 46-jarige automobilist uit Sassenheim. Bij de aanrijding raakten beide bestuurders en een inzittende, een 21-jarige vrouw uit Aarlanderveen, gewond. Met ondermeer nekklachten zijn zij overgebracht naar het LUMC.

Aanrijding onder invloed Lisse
Een 72-jarige automobilist uit Lisse veroorzaakte op zaterdag 18 januari rond 18.20 uur op de kruising Uitermeer met de Poelwaai een aanrijding met een 26-jarige automobilist uit Lisse. Bij deze aanrijding liep de inzittende van dit laatste voertuig, een 25-jarige vrouw uit Lisse, een hoofwond op. De 72-jarige automobilist verkeerde onder invloed. De politie hield hem aan. Aan het bureau onderging hij een ademanalyse. De uitslag daarvan was 280 ug/l. Meer dan de in het verkeer geldende limiet van 220 ug/l.

Inbraak in woning Leiden
In de late middag of avond van vrijdag 17 januari werd er ingebroken in een woning aan de Lammenschansweg. Om binnen te komen werd een raam opengebroken. Uit de woning is voor zover nu bekend een laptop en zijn enkele sieraden gestolen. De politie stelt een nader onderzoek in.

Straatroof Leiden
Een 19-jarige inwoonster vn Leiden is op zaterdag 18 januari rond 16.25 uur op de Hogewoerd het slachtoffer geworden van een straatroof. Net op het moment dat het slachtoffer wilde bellen, rukte een fietser haar telefoon uit haar handen. Daarmee reed de nog onbekende fietser weg. De politie stelt een nader onderzoek in.

Politie houdt inbreker aan Leiden
De politie hield op zaterdag 18 januari rond 20.45 uur nabij een woning aan de Oude Singel een 43-jarige man uit Rotterdam aan. De man werd er van verdacht kort daarvoor geprobeerd te hebben in te breken in een woning aan de Oude Singel. Hij werd betrapt door de bewoner. Deze alarmeerde de politie en ging achter hem aan. De verdachte is ingesloten.

Inbraak in woning Gouda
In de nacht van vrijdag 17 op zaterdag 18 januari werd er ingebroken in een woning aan de Warmoezierskade. Vermoedelijk kwam men binnen door via de brievenbus het slot aan de binnenzijde van de deur te ontsluiten. Uit de woning zijn diverse goederen waaronder bankpasjes, een mobiele telefoon, een laptop en een rijbewijs gestolen. De politie stelt een nader onderzoek in.

Zolderbrand in woning Gouda
Op zaterdag 18 januari rond 12.40 uur onstond op een zolder van een woning aan de Lethmaetstraat brand. De brand werd vermoedelijk veroorzaakt door met een aansteker spelende kinderen. De 33-jarige bewoonster ontdekte de brand. Zij probeerde de zaak nog zelf te blussen met emmers water. Daarbij kreeg zij hulp van een buurtbewoner. De brandweer moest er aan te pas komen om het geheel te blussen. De bewoonster is voor controle nog overgebracht naar het Groene Hart Ziekenhuis. Zij had de nodige rook binnengekregen. Er ontstond veel materiële schade.

Inbraak in woning Waddinxveen
In de middag of avond van zaterdag 18 januari werd er ingebroken in een woning aan de Thorbeckehoeve. Via een openstaand raam van het dak, wist de inbreker zich de toegang tot de woning te verschaffen. Uit de woning zijn in ieder geval aanstekers en is een laptop gestolen. De politie stelt een nader onderzoek in.

Inbraak in woningen Nieuwerkerk aan den IJssel
In de late middag of avond van vrijdag 17 januari werd er ingebroken in een woning aan het Kroonkruid en de Prins Mauritssingel. Bij beide inbraken werd een deur opengebroken. Uit de woningen zijn sieraden, een kluis en is een betaalpas gestolen. De politie stelt een nader onderzoek in.

Straatroof Nieuwerkerk aan den IJssel
Een 15-jarige jongen uit Nieuwerkerk aan den IJssel is op zaterdag 18 januari rond 15.10 uur op het Narcisveld het slachtoffer geworden van een straatroof. De jongen werd door drie nog onbekende jongens aangesproken. Zij vroegen hem een vuurtje. Direct daarop pakten ze zijn mobiele telefoon af. Toen het slachtoffer hem wilde terugpakken werd hij met een mes bedreigd. Vervolgens zijn de onbekende jongens weggelopen. De politie stelt een nader onderzoek in.

Vernieling aan politiebureau Reeuwijk
Een groep van ongeveer vijf tot tien jongeren brachten op vrijdag 17 januari rond 23.05 uur vernielingen aan aan het politiebureau aan de John Raedeckersingel. Zij gooiden een motovcoctail tegen de hoofdingang en vernielden een ruit met een steen. De terplaatse gekomen brandweer behoefde niet in actie te komen. Het vuur had zich zelf al gedoofd. De politie stelt een onderzoek in.

Onder invloed op de brommer Waddinxveen
Op zondag 19 januari om 05.30 uur hoorden en zagen surveillerende agenten op de Passage in Waddinxveen een brommer met veel herrie voorbij komen. De bestuurder, een 18-jarige jongen uit Waddinxveen werd staande gehouden. Bij controle op de alcohol blies de jongen op de alcoholtester een A-indicatie. Tegelijkertijd kwam er nog een brommer de hoek om rijden waarvan de bestuurder geen helm droeg. Ook deze 17-jarige uit Gouda laten stoppen en blazen. Ook hij blies een A-indicatie. Beide jongens aangehouden en overgebracht naar het bureau. Beide jongens bliezen op de ademanalyse 315 Ug/l. De jongens kregen beide proces-verbaal voor het rijden onder invloed. De 17-jarige jongen heeft ook een proces-verbaal gekregen voor het rijden zonder helm.

Snelkraak Nieuwerkerk a/d IJssel
Op zondag 19 januari om 06.30 uur kreeg de Politie Hollands Midden de melding van een inbraakalarm in een bedrijf op de Hoogeveenenweg in Nieuwerkerk a/d Ijssel. Ter plaatse bleek het te gaan om een snelkraak. De dader(s) zijn zeer waarschijnlijk met een voertuig het pand binnengereden waardoor het pand kon worden betreden. De dader(s) is met nog onbekende buit in onbekende richting weggegaan. De eigenaar van het bedrijf heeft inmiddels aangifte gedaan. De technische recherche zal een onderzoek instellen.

Frituur in de brand Reeuwijk
Op zondag 19 januari om 18.30 uur kreeg de Politie Hollands Midden de melding van een brandje in een woning op de Koningin Wilhelminastraat in Reewijk. Ter plaatse bleek dat de elektrische frituurpan in de brand was gevlogen. De 43-jarige eigenaresse van de woning was zo slim geweest om er natte doeken over heen te gooien. De brandweer heeft ter plaatse het brandje kunnen blussen. De pan was helemaal weggesmolten. De brand heeft zich beperkt tot het keukenaanrecht en de tegeltjes.

Éénzijdig ongeval Waddinxveen
Op zondag 19 januari om 19.30 uur kreeg de Politie Hollands Midden de melding van een éénzijdig ongeval op de Otweg in Waddinxveen. Ter plaatse bleek dat een 19-jarige vrouw uit Waddinxveen door nog onbekende oorzaak met haar bromfiets onderuit was gegaan. De vrouw is met onbekend letsel door de ambulancedienst meegenomen naar het Bleulandziekenhuis. De politie heeft de bromfiets van de vrouw veilig gesteld.

Keukenbrand Hillegom
Op zondag 19 januari om 21.00 uur kreeg de Politie Hollands Midden de melding van een keukenbrand in een woning op de Beeklaan in Hillegom. Ter plaatse bleek dat er brand was ontstaan in de afzuigkap en die brand was overgeslagen naar de gehele keuken. Aangezien de agenten snel ter plaatse waren hebben ze met behulp van de 32-jarige eigenaar van de woning en een tuinslang zoveel als mogelijk de brand geblust. De brandweer die even later ter plaatse kwam heeft de brand verder geheel geblust. De ambulance heeft ter plaatse de eigenaar van de woning behandeld die geruime tijd in de rook had gestaan.

Auto tegen boom Oegstgeest
Op zondag 19 januari om 02.00 uur kreeg de Politie Hollands Midden een melding van een verkeersongeval op de Haarlemmerstraaweg in Oegstgeest. De vier inzittenen zouden zelfstandig uit het voertuig zijn geklommen. Ter plaatse bleek dat een auto ter hoogte van het groene kerkje reed toen de 19-jarige bestuurder uit Sassenheim verklaarde dat hij iets de weg over zag steken. De bestuurder remde krachtig en voelde dat de achterzijde van zijn voertuig begon te slingeren. Hierdoor botste de bestuurder aan de linkerzijde van de rijbaan tegen een boom die afbrak, waarna hij tot stilstand kwam tegen een lantaarnpaal. De bestuurder alsmede een 21-jarige passagier en een derde vrouwelijke passagier (onbekende geboortedatum) beide afkomstig uit Oegstgeest zijn respectievelijk naar het ziekenhuis gebracht met nekklachten, borstletsel en een gebroken pols. Een vierde vrouwelijke passagier afkomstig uit Oegstgeest kwam met de schrik vrij. De politie stelt een onderzoek in.



Telefoon 071 - 5459800
Fax 071 - 5459326
Afkomstig van: Verboon, Yvette