Politie Rotterdam-Rijnmond

Ochtenduitgave maandag 20 januari 2003

* MAN GEWOND NA BEROVING
ROTTERDAM - Zondagmorgen omstreeks half acht raakte in de Plompertstraat een 24-jarige man uit Porta Westfalica gewond, nadat hij was beroofd door drie onbekende mannen. Het slachtoffer liep, samen met een 21-jarige plaatsgenote, op straat toen hij plotseling werd aangevallen door het drietal. De man werd met een ijzeren staaf diverse malen geslagen en van zijn portemonnee, mobiele telefoon en fotocamera beroofd. Met de buit, nam het drietal de benen in onbekende richting. Het slachtoffer, dat onder meer een hoofdwond en een gebroken vinger opliep, werd door GGD vervoerd naar het Erasmus Medisch Centrum


* VEERTIENJARIGE JONGEN BEROOFD NA PINNEN

ROTTERDAM - Zondagavond omstreeks half negen werd op de Dordtselaan een 14-jarige jongen uit Rotterdam, door twee onbekenden mannen, beroofd van zijn geld. Het slachtoffer had zojuist geld gepind, toen hij door twee mannen werd aangesproken. Eén van de verdachten verklaarde dat hij een vuurwapen bij zich had en sommeerde de jongen zijn gepinde geld af te geven. Met de buit, 50 euro, nam het tweetal hierop ijlings de benen.


* BRAND IN LOODS
RIDDERKERK - Zondagavond omstreeks acht uur ontstond, door nog onbekende oorzaak, brand in een loods op het terrein van een transportbedrijf aan de Donkerslootweg. De snel ter plaatse gekomen brandweer gaf het alarm 'grote brand'. De Erasmuslaan werd tijdelijk afgesloten voor al het verkeer. Uit voorzorg werden bewoners van de wijk Drievliet verzocht ramen en deuren te sluiten, in verband met de ontstane rookontwikkeling. De DCMR heft metingen verricht en geen giftige stoffen gemeten. Omstreeks kwart over tien werd het sein 'brand meester' gegeven. De recherche van het district Feijenoord-Ridderster stelt een onderzoek in naar de toedracht van de brand.