Cardio Control NV

Welch Allyn overweegt openbaar bod op Cardio Control NV

Persbericht 20 Januari 2003

Delft/ New York 20 januari 2003 Welch Allyn Inc. -een Amerikaanse, niet aan de beurs genoteerde Amerikaanse onderneming- en Cardio Control NV zijn het eens geworden over de uitgangspunten voor een voorgenomen vriendelijk overnamebod in contanten door Welch Allyn Inc. voor de acquisitie van alle uitstaande aandelen van Cardio Control à 6,00 per aandeel.

Het voorgenomen bod behelst een premie van 38% ten opzichte van de slotkoers van 4,35 op 8 November, 2002, de laatste handelsdag voorafgaande aan het eerste persbericht waarin een strategische alliantie werd aangekondigd door Cardio Control, en een premie van 18% ten opzichte van de slotkoers van afgelopen vrijdag ( 5,10).

De raad van commissarissen en de directie van Cardio Control verwachten een positief advies ten aanzien van het voorgenomen bod te kunnen uitbrengen aan de aandeelhouders om het bod te accepteren.

Het aangekondigde voorgenomen bod vertegenwoordigt een waarde van ruim 18 mln, gebaseerd op het aantal uitstaande aandelen en opties op aandelen Cardio Control. Voor 2002 verwacht de directie van Cardio Control een omzet van ruim 10 mln.

Het voorgenomen bod zal gestand worden gedaan onder bepaalde condities, waaronder een bevredigende voltooiing van een boekenonderzoek (due diligence), alsmede de conditie dat voldoende aandelen zullen worden aangeboden (minimaal 95% van alle uitstaande aandelen). Indien het bod gestand wordt gedaan, is Welch Allyn voornemens de beursnotering van Cardio Control NV op te heffen. Het biedingsbericht waarin de voorwaarden voor het bod nader zullen worden omschreven wordt naar verwachting volgende maand gepubliceerd.

Volgens Bonnie Labosky, lid van de groepsdirectie van Welch Allyn, borduurt de interesse in Cardio Control voort op de strategie om haar wereldwijde marktpositie in de cardio-pulmonaire diagnostiek verder uit te breiden. In de afgelopen jaren zijn we in staat gebleken ons eerste lijns-klantenbestand completer te kunnen bedienen door succesvolle expansie met nieuwe producten, zoals diagnostische cardiologie, aldus Labosky.

In een eerste reactie zegt Dick van Luijk, algemeen directeur van Cardio Control: Door een onderdeel te worden van de Welch Allyn-organisatie zal onze business naar mijn mening nog sneller kunnen groeien. Het verwachte bod is de beste garantie voor lange termijn continuïteit in een snel consoliderende markt.

Over Welch Allyn: Welch Allyn, Inc. werd in 1915 opgericht en is momenteel een toonaangevend bedrijf in innovatieve medisch-diagnostische apparatuur, patiënten-bewakingssystemen en kleine diagnostische lampjes (om in gaatjes van het menselijk lichaam te kijken). Het hoofdkantoor bevind zich in het dorpje Skaneateles Falls in de staat New York in de Verenigde Staten. Er werken meer dan 2300 mensen bij Welch Allyn en er bevinden zich verschillende productie-, verkoop-, en distributie-faciliteiten over de hele wereld. Meer informatie is te vinden op de website van het bedrijf: www.welchallyn.com.

Over Cardio Control: Cardio Control ontwerpt, ontwikkelt en verkoopt cardio(-pulmonaire) medisch- diagnostische systemen. De afgelopen jaren introduceerde de onderneming unieke nieuwe software voor het opnemen en analyseren van gecombineerde medische- en patiënten-data, zowel centraal als op afstand. Belangrijk zijn daarbij de ingebouwde mogelijkheden voor telemedicine en koppelingsmogelijkheden met huisartsen- en ziekenhuis-informatiesystemen. Recent trekt het Medisch Diagnostisch Werkstation van Cardio Control veel aandacht, met daarin ondermeer de volgende modulaire productsoorten: 12-afleidingen ECG, Stress-test ECG, Holter ECG, Mini-holter ECG, Spirometrie and Ambulante Bloeddruk. Voor meer informatie over Cardio Control, raadpleeg de website: www.cardiocontrol.com.

Voor meer info:
Afdeling Investor Relations
Cardio Control NV, Mercuriusweg 1, 2624 BC Delft Tel: 015-750.5000 Fax:015-750.5055 info@cardiocontrol.com www.cardiocontrol.com

©2003 | Cardio Control NV | Mercuriusweg 1 | 2624 BC Delft | The Netherlands | e-mail info@cardiocontrol.com

All information on this site is provided for informational purposes only. Cardio Control shall not be liable for any errors or inaccuracies in the content, nor for any actions taken in reliance thereon. webmaster@cardiocontrol.com | Webdesign: www.have.nl