Stadsdeel De Baarsjes Amsterdam


De Baarsjes verwelkomt nieuwe wethouder welzijn Henk Boes

Maandag 20 januari 2002

Henk Boes (CDA) wordt op 28 januari de nieuwe stadsdeelwethouder Welzijn in De Baarsjes, als opvolger van Irene Zijlstra. Boes is afkomstig uit de Amsterdamse CDA-gemeenteraadsfractie, waarin hij vanaf 2002 gefunctioneerd heeft als duo-raadslid en actief geweest is in de Commissie Stedelijke Ontwikkeling en Waterbeheer. Boes (32) zet zich sinds 1991 in voor het CDJA en het CDA.

Stadsdeelvoorzitter Henk van Waveren (PvdA) is blij met de komst van Boes: 'Ik heb in hem een betrokken man ontmoet die én ervaren is met de Amsterdamse politiek én vertrouwd is met welzijnsland.' Als interim-projectleider Wijkveiligheid heeft Boes in de gemeente Hoorn onder meer het project Jeugd en Veiligheid opgezet, de jeugdparticipatie geïnitieerd en samen met de buurt de komst gedragscodes in gang gezet. Boes verheugt zich op de samenwerking met de welzijnsorganisaties en de Baarsjes-bewoners: Wat mij drijft, is mijn motto: samenleving doe je niet alleen. Ik bewonder de onderlinge verbondenheid van allochtone groepen. Ik zoek de integratie via de zelforganisaties.

Henk Boes Planoloog met gevoel voor mensen

Henk Boes is in 1996 afgestudeerd als planoloog. Voor hij actief werd op welzijnsgebied, heeft hij drie jaar bij de Amsterdamse Industrie Vereniging (nu ORAM) als secretaris verouderde bedrijventerreinen gemoderniseerd in drie stadsdelen en daarna twee jaar vanuit het NIROV kennis ontwikkels over meervoudig ruimtegebruik, waarvan hij in De Baarsjes voorbeelden ziet, zoals de combinatie van woningen en school op het Balboaplein.

Boes was in zijn CDJA-tijd voorzitter van de landelijke werkgroep Milieu, Verkeer-Vervoer. Vanuit het CDJA zorgde hij bovendien voor inbreng van Nederlanse jongeren bij de Europese Unie en de Verenigde Naties, als bestuurslid van de Vereniging 31.

Van 1998 tot 2002 was hij adviseur van de CDA-gemeenteraadsfractie. In 2002 werd hij duo-raadslid.

Lid van het Dagelijks Bestuur

Als de deelraad op 28 januari Boes installeert, bestaat het Dagelijks Bestuur van stadsdeel de Baarsjes uit: stadsdeelvoorzitter Henk van Waveren (PvdA; Wonen, Economische Zaken, Algemene Zaken, Veiligheid, Communicatie), vice-voorzitter Mirjam Smeels (VVD; Onderwijs, Financiën, Personeel en Organisatie, Logistiek), Witte Goudriaan (PvdA; Stadsdeelwerken, Milieu, Kunst, Grotestedenbeleid, Urban) en Henk Boes (CDA; Welzijn, Werken, Burgerzaken en Bestuurlijke Vernieuwing).

---

© Stadsdeel De Baarsjes - 20/01/2003