CARGLASS

Start aanval op winterwerkeloosheid mbv Carglass

'Werkeloze' schilders aan de slag

Gedurende de wintermaanden gaan schilders van de WITS-groep uit Friesland en Groningen aan de slag bij Autoruitspecialist Carglass. De proef in Noord-Nederland is gestart door de
schildersbranche-organisatie FOSAG in samenwerking met Carglass. Een initiatief om te voorkomen dat de schilders in de rustige winterperiode in de WW raken.

Jaarlijks gaat ongeveer 10% van de medewerkers uit de schildersbranche de WW in als gevolg van winterwerkeloosheid door onvoldoende werkspreiding. Voor heel Nederland gaat het jaarlijks om ca. 4000 medewerkers. Door de samenwerking met Carglass kunnen schilders aan het werk blijven en is toetreding tot de WW niet nodig. Er is juist voor samenwerking met de autoruitspecialist gekozen, omdat Carglass in de winterperiode een verhoogd werkaanbod heeft.

De proef is gestart met medewerkers vanuit vestigingen van de WITS-groep in Leeuwarden, Heerenveen, Groningen en Veendam. In totaal werken bij de WITS-groep ongeveer 500 medewerkers. De proef maakt overigens deel uit van het zogenaamde 'Deltaplan Schilders'.

20 jan 03 12:06