Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: Assen 20-01-2003
Persberichten maandagmorgen 20 januari 2003 Perspiket Ron Reinds 06-52528707

Wegpiraat veroorzaakt aanrijding

HOOGHALEN De politie is op zoek naar getuigen van een ongeval op de A28 ter hoogte van Hooghalen. Gistermiddag reed de bestuurder van een blauwe Mercedes over de A28 vanuit de richting Assen in de richting van Beilen. Daarbij reed hij bumperend achter zijn voorganger, een 28-jarige man uit Groningen. Deze waarschuwde de man door twee keer op zijn rem te trappen. De onbekend gebleven bestuurder haalde daarop de Groninger in waarna hij hem met zijn auto sneed. Om een aanrijding te voorkomen week de Groninger naar rechts uit, kwam in de berm terecht, waarna hij in een sloot reed. De bestuurder van de Mercedes reed daarna door. Getuigen van dit ongeval kunnen zich melden via 0900-8844.

Rijden onder invloed

ASSEN Door afgelopen nacht met hoge snelheid te rijden viel het rijgedrag van een autobestuurder op. Hij werd in de Roessinghstraat aan de kant gezet en gecontroleerd. De man, een 34-jarige man uit Zwiggelte, bleek onder invloed van alcohol te zijn en blies 355 ug/l. Hij kreeg een rijverbod en een proces-verbaal.

HOOGEVEEN Vannacht werd op de Frans Halsstraat een 22-jarige Hoogevener in zijn auto gecontroleerd. Toen de man gevraagd werd mee te werken aan een blaasproef nam hij de benen doch werd door de politie aangehouden. De man blies 635 ug/l. Zijn rijbewijs werd ingevorderd, hij kreeg een rijverbod en een dagvaarding.

Autoinbraak

HOOGEVEEN Gistermiddag ontdekte een 36-jarige man uit Dieverbrug dat er ingebroken was in zijn auto. De man had zijn auto geparkeerd op de Markt. Door het inslaan van een portierruit kon men de radardetector wegnemen.

Bedrijfsinbraak

HOOGEVEEN Vannacht werd er ingebroken in een bedrijf aan De Nije Nering. Door de toegangsdeur te vernielen heeft men zich de toegang verschaft. De kassalade met een klein geldbedrag werd weggenomen.

Ook een bedrijf aan de Grote Beer kreeg vannacht bezoek van het inbrekersgilde. Ook daar werd een ruit vernield en een geldbedrag weggenomen.

Recalcitrante verdachte

HOOGEVEEN Toen de politie vannacht een 26-jarige man uit Hoogeveen op zijn snorfiets wilden controleren op de K. de Raadstraat, en hun surveillanceauto gekeerd hadden, was de man gevlogen. Kort hierna werd de snorfiets aangetroffen bij een woning aan de Isaac Philipsonstraat. De man die zich in een woning bevond kwam hierop naar buiten en verzocht mee te werken aan een blaastest. De man ging zonder mee te werken weer naar binnen en sloot de deur. Toen hij na enige tijd toch weer naar buiten kwam en medewerking verleende aan de blaasproef bleek dat de man alcohol genuttigd had. Nadat hem was medegedeeld dat hij aangehouden was en mee moest naar het bureau verzette de man zich hevig. Met behulp van pepperspray werd de man aangehouden en naar het bureau overgebracht. Daar bleek dat de man niet te veel gedronken had. Hij kreeg een dagvaarding voor het zich verzetten tegen zijn aanhouding.

Oproep hulpverlener

ASSEN Afgelopen vrijdag heeft een Essent vrachtauto op de kruising Rolderhoofdweg met de Europaweg-Noord een transformator verloren. Door ter plekke snel op te treden wist een achter de vrachtauto rijdende getuige een flinke bodem- en oppervlaktewaterverontreiniging te voorkomen door met een schep en een hoeveelheid zand een dammetje op te werpen waarna de olie verwijderd kon worden. De politie zoekt kontakt met deze hulpverlener via 0900-8844.