Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven e.o. 20-01-2003
1e persbericht 20 januari 2003


Persberichten uit de regio:

Eindhoven: Onder invloed
Op de Fellenoord is zondagavond rond 00.00 uur een 35-jarige automobilist uit Best betrapt terwijl hij teveel had gedronken. De politie zag dat de verlichting van de auto van de man niet in orde was en hield hem staande. Tijdens het onderzoek bleek dat de man teveel had gedronken. Een ademanalyse wees een promillage van ruim 0,65 uit. De man kreeg een boete van 190 Euro.

Eindhoven: Winkelpui vernield
In de nacht van zaterdag op zondag is na een onenigheid een winkelpui van een winkel aan de Schootsestraat vernield. Een aantal personen hadden ruzie. Tijdens de vlucht werd met een auto de pui van de winkel geramd. De politie hield een 35-jarige verdachte vrouw zonder vaste woon- en/of verblijfplaats en een 33-jarige verdachte Eindhovenaar aan. Zij zijn voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. De politie onderzoekt wat er precies is gebeurd.

Eindhoven: Automobilist onder invloed botst tegen lantaarnpaal Op de Dr. Cuyperslaan is maandagochtend rond 4.30 uur een 35-jarige automobilist uit Eindhoven met zijn auto tegen een lantaarnpaal gebotst. Uit onderzoek bleek dat de man had gedronken. Een ademanalyse wees een promillage van ruim 1,45 uit. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Onder invloed
Op de Prof Dr Dorgelolaan is maandagmorgen om 2.00 uur een 35-jarige Eindhovenaar aangehouden die onder invloed zijn auto bestuurde. De man blies tijdens een ademtest 1,10 promille. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Op de Aalsterweg is maandagmorgen om 3.40 uur een 46-jarige Eindhovenaar aangehouden die dronken achter het stuur van zijn auto zat. De man weigerde medewerking aan de blaastest. Op het politiebureau gedroeg hij zich recalcitrant. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs is ingevorderd.

Eindhoven: Gestolen auto
Maandagmorgen rond 7.40 uur is na een korte achtervolging een 26-jarige Eindhovenaar aangehouden. Agenten zagen de man rijden in een auto die zaterdag in het stadsdeel Strijp was gestolen. De bestuurder ging er vandoor en negeerde de stoptekens van de politie. Op de Marconilaan verloor de bestuurder de controle over de auto en botste tegen twee geparkeerde autos. De man is daarna aangehouden en voor verder onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Bestelbus gestolen
Vanaf de Quinten Matsyslaan is tussen zondag 19.30 uur en maandag 8.00 uur een witte Ford Transit met het kenteken VF-Sl-14 weggenomen.

Helmond: Inbraak in woning
In een woning aan de Willen Prinzenstraat is zondag tussen 14.30 en 17.30 uur ingebroken. Uit het pand werden een nog onbekend geldbedrag, sieraden, een videocamera, een fototoestel en een playstation met spelletjes weggenomen. De dader kwam binnen door een openstaand raam aan de achterkant van de woning.

Best: Bromfietser gewond
Op de Koningin Julianaweg is zondag rond 16.30 uur een 16-jarige bromfietser uit Eindhoven gewond geraakt aan zijn knie. Dit gebeurde op het moment dat de bromfietser op het fietspad een 66-jarige fietser ui Best inhaalde. De fietser en de bromfietser kwamen toen met elkaar in botsing. Beiden reden in de richting van het centrum van Best.

Best: Inbraak in bedrijf
In de nacht van zondag op maandag is ingebroken in een bedrijf aan de Rijn. De dader vernielde een raam aan de voorkant van het pand om binnen te komen. Het is vooralsnog onbekend wat uit het pand wordt vermist.

Best: Inbraak in winkel
In een winkel aan de Hoofdstraat is in de nacht van zondag op maandag ingebroken. De dader kwam binnen door een deur aan de achterkant van de winkel open te breken. Het is vooralsnog onduidelijk wat uit het pand wordt vermist.

Budel: Onder invloed
Op de Deken van Baarsstraat is maandagmorgen om 2.30 uur een 31-jarige man uit Soerendonk aangehouden die onder invloed van drank zijn auto bestuurde. De man blies tijdens een ademtest ruim 0,8 promille. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Deurne: Verdachten aangehouden
Na een melding van een poging tot inbraak in een winkel aan de Kerkstraat stelde de politie zondagavond een onderzoek in de omgeving in. Op de Albert Schweitzerstraat hield de politie rond 18.50 uur een 19-jarige Helmonder en een 16-jarige Eindhovenaar aan. Beiden zijn voor verder onderzoek ingesloten op het politiebureau.

Deurne: Verdachten aangehouden na poging inbraak Maandagmorgen rond 4.00 uur zijn in de Stationsstraat in Deurne een 17-jarige Deurnenaar en een 18-jarige Helmonder aangehouden. De twee worden verdacht kort daarvoor te hebben ingebroken in een winkel aan de Kerkstraat in Deurne. Daar werd een grote etalageruit vernield. De eigenaar die boven de zaak woonde werd wakker en belde de politie. Agenten troffen de twee in de buurt aan. Een van hen had een glassnijder op zak.Toen de twee waren aangehouden en werden geboeid wist de 17-jarige zich los te rukken en ging er vandoor. Er werd een politiehond ingezet die de jongen achterhaalde. Hij werd in zijn arm gebeten. Na behandeling van de bijtwond in een ziekenhuis werd de Deurnenaar samen met zijn kompaan ingesloten voor verder onderzoek.

Son: Inbraak apotheek
Maandagmorgen rond 2.45 uur is ingebroken bij een apotheek aan de Nieuwstraat in Son. De dader brak een raam open waarna het alarm in werking trad. Er is een nog onbekend geldbedrag gestolen. Of er ook medicijnen weg zijn is nog niet bekend.

Son: Verdachten vernielingen aangehouden
Op de Dommelstraat in Son zijn maandagmorgen rond 1.45 uur drie inwoners( 19-20 en 23 jaar oud) van Breugel aangehouden. Ze hadden bij een woning aan de Dommelstraat twee bloembakken van een zuil getrapt en bij een geparkeerde auto werd de buitenspiegel kapot getrapt. De drie zijn voor verder onderzoek ingesloten.

Veldhoven Woninginbraak
In een woning aan de Ambachtslaan is zondag tussen 10.00 en 16.45 uur ingebroken. De dader kwam binnen door een voordeur open te breken. Uit de woning werden sieraden, een laptop, een printer en een enkele duizenden Euros weggenomen.