Politie Gelderland-Midden

Arnhem, straatroof
Publicatiedatum: 20-01-2003

Een drietal gedupeerden heeft het afgelopen weekend bij de politie aangifte gedaan van straafroof. Op de Ir. J.P. van Muijlwijkstraat werden zaterdag in de vroege ochtenduren twee Arnhemmers met enig geweld beroofd van hun portemonnee en sleutels. Beide slachtoffers werden rond zes uur in de ochtend door een viertal onbekenden benaderd en vastgepakt, waarop een van het viertal de portemonnee en sleutels uit hun kleding haalde. Het viertal sloeg vervolgens met de buit op de vlucht. Beide slachtoffers raakten verder niet gewond. Een 30-jarige Arnhemmer werd zondagavond op soortgelijke wijze beroofd van zijn geld. Hij werd omstreeks kwart voor negen op het Nieuwe Land door twee onbekenden vastgepakt en hardhandig tegen de grond gewerkt. Vervolgens werd hem onder bedreiging van een mes het geld afhandig gemaakt. Het slachtoffer liep daarbij enkele lichte verwondingen op. De politie stelt een onderzoek in.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---


---

Wageningen, inbraak woning
Publicatiedatum: 20-01-2003

Terwijl de bewoners rustig lagen te slapen hebben inbrekers in de nacht van zondag op maandag hun slag geslagen bij een woninginbraak aan de Lijnbaanstraat in Wageningen. De daders sloegen een keukenraam in om binnen te komen, nadat een eerdere poging om het raam open te breken met een koevoet was mislukt. Vanuit de woning werden 2 laptops, een tas met papieren en sleutels ontvreemd. De inbraak werd door de bewoners 's ochtends ontdekt. De politie trof diverse sporen aan, die ander zullen worden onderzocht. Ook is een buurtonderzoek uitgevoerd. Resultaten daarvan zijn nog niet bekend. De bewoners, die van het gebeuren behoorlijk onder de indruk waren, zijn door de politie in contact gebracht met bureau Slachtofferhulp, een organisatie die onder andere opkomt voor de belangen van slachtoffers van misdrijven.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Voorthuizen, politie zoekt getuigen van ramkraak Publicatiedatum: 20-01-2003

Naar aanleiding van de ramkraak op een winkel in de Van den Berglaan in Voorthuizen, waarover eerder op deze pagina bericht werd, laat de politie weten op zoek te zijn naar eventuele getuigen van het voorval. Omstreeks half vier werd afgelopen nacht met behulp van een shovel de gevel van een winkel aan de Van den Berglaan geramd, met als kennelijk doel de pinautomaat, die zich daar bevond, leeg te halen. Het winkelpand liep daarbij zware schade op. Uit enkele getuigenverklaringen is bekend geworden dat de ramkraak is gepleegd door zeker drie gemaskerde mannen. Kort na de ramkraak zijn ze gevlucht in een donkerkleurige auto met een pick-up model (voorzien van laadbak). Getuigen die meer informatie hebben kunnen zich in verbinding stellen met de politie unit Noord van het district West-Veluwe Vallei via telefoon 0900-8844 (locaal tarief), maar u bent ook welkom met informatie in het politiebureau aan de Van Hogendorplaan 7 in Barneveld.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Nijkerk, fietsen-kijkdag op politiebureau populair Publicatiedatum: 20-01-2003

De fietsen-kijkdag afgelopen zaterdag op het politiebureau aan de Havenstraat in Nijkerk heeft ruim 50 bezoekers opgeleverd. Een man herkende zijn fiets direct tussen het aantal gestalde fietsen en beschikte daarbij ook over de passende sleutel. Hij kreeg zijn stalen ros direct mee. Velen moesten echter worden teleurgesteld omdat hun gestolen fiets er niet bij stond. Het publiek toonde zich desondanks heel tevreden over deze dag. Meerderen merkten op dat ze de regelmatige fietsenkijkdag hadden gemist. Vanwege de tijdelijke behuizing van de plaatselijke politie was het houden van een dergelijke dag in Nijkerk enige tijd niet mogelijk. Benadeelden van fietsendiefstal die aangifte hadden gedaan konden op de fietsen-kijkdag op het Nijkerkse politiebureau terecht om te kijken of hun gestolen karretje zich tussen het aantal gevonden fietsen bevond. Men moest daarbij wel de aangifte kunnen overleggen.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606