Stadsdeel Amsterdam-Noord

20/1/2003 - Eremedaille 2002

De eremedaille 2002 is gegaan naar de heer J. Koerts. Jaarlijks reikt stadsdeel Amsterdam-Noord de eremedaille uit aan een inwoner die zich bijzonder verdienstelijk heeft getoond. De eremedaille stond dit jaar in het teken van groen.

Op vrijdag 17 januari tijdens de nieuwjaarsreceptie van het stadsdeel is de 20e eremedaille uitgereikt. Omdat de heer Koerts zelf niet aanwezig kon zijn i.v.m. een reis in het kader van natuur naar de Zuidpool, is de medaille in ontvangst genomen door dhr. Pieters van Staatsbosbeheer en dhr. Van der geld van Natuurmonumenten.

De heer Koerts ontvangt de eremedaille omdat hij al vanaf 1982 werkzaam is als vrijwilliger bij Staatsbosbeheer en zich daarmee inzet voor de natuur in Waterland. Ook verricht hij werkzaamheden bij Natuurmonumenten. De werkzaamheden zijn gericht op het beheer en behoud van de natuur, en op de informatie naar de burger door het geven van rondleidingen door Waterland. Vooral de werkzaamheden die verricht worden in Waterland en dan met name in Landelijk Noord waardeert het stadsdeel enorm, vooral omdat Landelijk Noord bij uitstek het groene karakter van Amsterdam-Noord symboliseert.