Ingezonden persbericht

Persbericht

Verkoop retailactiviteiten van KBC Bank
Nederland aan Fortis Bank gefinaliseerd

Brussel/Utrecht, 20 januari 2003: KBC Bank en Fortis Bank zijn overeengekomen dat Fortis Bank een deel van de retailactiviteiten van KBC Bank in Nederland zal overnemen. Op 29 november 2002 werd reeds een intentieverklaring getekend met betrekking tot deze overname. Op 29 november 2002 werd tevens bekend gemaakt dat Fortis Bank het grootste deel van de corporate bankingactiviteiten van KBC Bank in Nederland heeft overgenomen.

Begin juli 2002 maakte KBC Bankverzekeringsholding het voornemen bekend om over te gaan tot een strategische herpositionering van de activiteiten van KBC Bank Nederland. KBC Bank Nederland maakte ondermeer bekend dat ze de dienstverlening aan retailcliënten geleidelijk aan zou beëindigen en in de toekomst haar corporate-bankingactiviteiten zal toespitsen op het relatiebeheer en de operationele ondersteuning van bedrijven-netwerkcliënten van de KBC Groep, vanuit één vestiging in Rotterdam.

In de daaropvolgende maanden werd er gezocht naar een oplossing voor de dienstverlening aan de cliënten en naar mogelijke overnemers voor (een deel van) de activiteiten van KBC Bank Nederland. Op 29 november 2002 bereikten KBC Bank Nederland en Fortis Bank Nederland reeds een akkoord over de overname door laatstgenoemde van het grootste deel van de dienstverlening aan Nederlandse middelgrote ondernemingen. Daarnaast werd ook een intentieverklaring getekend met betrekking tot de overname van een deel van de retailactiviteiten van KBC Bank in Nederland. Vandaag werd ook hierover een definitief akkoord bereikt.

De overgenomen retailactiviteiten hebben betrekking op zo'n 3000 retail cliënten waaraan verschillende bancaire diensten worden verleend. Fortis Bank zal de betreffende cliënten van KBC Bank Nederland gaan bedienen vanuit haar eigen kantorennetwerk. De overgenomen activiteiten sluiten aan bij de strategie van Fortis Bank in Nederland.



Ingezonden persbericht