Ingezonden persbericht

Persbericht

ttec Computers B.V. biedt krachtige oplossingen voor auto- en filmindustrie

Nieuwe producten op het gebied van Microsoft/Unix

Tuebingen/Nijmegen - 20 januari 2003 - Rekenintensieve systemen die gebruikt worden binnen de wetenschap en onderzoekssector, maar ook in de auto- en filmindustrie vragen om specifieke oplossingen. ttec Computers B.V., Nederlandse dochteronderneming van de Duitse IT-producent transtec AG, komt hieraan tegemoet met haar nieuwe producten: transtec 2100/2200 Xeon Graphics Workstation en transtec BladeRack HPC Cluster.

transtec 2100/2200 Xeon Graphics Workstation
Dit werkstation is zeer geschikt voor applicaties die veel grafische capaciteit of reken-kracht vereisen, zoals applicaties die voor driedimensionale demonstraties of weten-schappelijke analyses worden ingezet, voor het verwerken van grote hoeveelheden ge-gevens in de professionele CAD/CAM grafische sector, in de film- en auto-industrie of in 3D-animaties. De Xeon Graphics Workstation heeft een hoge performance en biedt goede ondersteuning voor grafische toepassingen. Het systeem kan afzonderlijk worden geconfigureerd, is flexibel inzetbaar, betrouwbaar en snel. Het eenvoudige ontwerp van de kast vormt één geheel met de kantooromgeving. De prijs van het product M2200XIT75: ¤ 2.620 (excl. BTW). Beschikbaaar vanaf februari 2003.

transtec BladeRack HPC Cluster
ttec Computers introduceert haar meest compacte clustermodel van dit moment: de transtec BladeRack HPC, gebaseerd op Intel® Xeon processors. De Dual Intel® Xeon biedt vooral bij rekenintensieve bewerkingen een hoog floating point bereik en daardoor een extreem goede performance. Aan de basis van de transtec BladeRack ligt een nieuw serverontwerp. Hierin is een complete server geïntegreerd op een uitwissel-bare 'insteekkaart' (blade), opgenomen in een rack. De transtec BladeRack HPC biedt plaats aan maximaal 66 blades in één rack-mount, en door twee Intel® Xeon's te gebruiken kan een aantal van 132 processors worden bereikt. Dankzij 'hyperthreading' technologie kan het besturingssysteem in totaal 264 processors herkennen. De afzonderlijke blades zijn hot-swappable en kunnen dus terwijl de server in bedrijf is worden verwisseld.

Om klanten optimale ondersteuning voor HPC te bieden, levert ttec Computers op maat gemaakte, complete oplossingen. Daarbij is er aandacht voor alle stappen die nodig zijn om de klanten zo snel mogelijk een volledig operationeel cluster te bieden; van de hardware tot de software-installatie tot de integratie ter plekke.
Het bladecluster is met name geschikt voor wetenschap en onderzoek, en de auto- en filmindustrie.
De prijs van het product X9000XI66 zal op aanvraag worden bekendgemaakt.

transtec 2600 Workgroup Server
De nieuwe server heeft een hoge performance met maximaal 12 GB geheugen en kan als rack-mount of stand-alone worden uitgevoerd. De server is uitgerust met hot-swap ventilatoren, geplaatst op kogellagers. Optionele back-upoplossingen zijn gemakkelijk te installeren. De transtec 2600 Workgroup Server wordt met name gebruikt als server voor dynamische webpagina's of multimedia-databases. De speciale eigenschappen van de Intel® Xeon (3.06 GHz, 512 KB cache) zijn daar uitermate geschikt voor. Het transtec 2600 systeem biedt de performance, stabiliteit en mogelijkheid om uit te breiden; aspecten die vereist zijn voor rekenintensieve applicaties zoals databases en bedrijfskritische toepassingen. De transtec 2600 kan ook worden gebruikt als universele mail-, file- en databaseserver en is leverbaar met Windows 2000 server of SuSE Linux Enterprise Server. De prijs van het product M2600XIS75A: ¤ 2830 (excl. BTW).

transtec Office Workstation
De combinatie van de nieuwste hardware en hooggekwalificeerde Microsoft-software, maakt het transtec Office Workstation tot een krachtige oplossing voor veeleisende taken. De computer wordt gecompleteerd door het vooraf geïnstalleerde Windows XP Professional en Office XP SBE. Gebruikers besparen hierdoor veel tijd en beschikken vanaf de eerste dag over een betrouwbaar en productief PC-systeem. De behuizing van de transtec Office Workstation is zeer compact. Het werkstation beschikt over een In-tel® Pentium 4 1.8 GHz processor en een geheugen van 256 MB. De prijs van het product M0800WINGO-A: ¤ 1050 (excl. BTW). Beschikbaaar vanaf februari 2003.

transtec Zaratustra Business Communication Server
De Zaratustra Business en Zaratustra Business Pro communicatieservers maken het mo-gelijk om gebruikers en rechten centraal te beheren. Bovendien zijn ze uitgerust met flexibele netwerkinstellingen en een complexe routing. Firewall-regels kunnen voor elk netwerk afzonderlijk worden vastgelegd. Daarom is Zaratustra vooral interessant voor kleine tot middelgrote bedrijven, maar ook voor bedrijven die overwegen om netwerken vanuit verschillende locaties te linken aan de hoofdvestiging. De prijs van het product ZAR-COMB/A1: ¤ 3.580 (excl. BTW). De prijs van het product ZAR-COMP/A1: ¤ 6.390 (excl. BTW).

Over ttec Computers B.V.
ttec Computers B.V. is de Nederlandse dochteronderneming van transtec AG. Het Duitse beursgenoteerde transtec AG levert op maat gemaakte IT-systemen, computer- en storage-oplossingen, netwerk- en randapparatuur. De organisatie is sinds 1980 actief op de markt en richt zich op de business-to-business sector. Het hoofdkantoor is gevestigd in Tuebingen, Duitsland, en er zijn vestigingen in het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, België, Zwitserland, Nederland en Oostenrijk. Alle producten kunnen via het internet geconfigureerd en besteld worden. Bij transtec AG zijn in totaal 300 medewerkers werkzaam en de omzet in 2001 bedroeg circa 150 miljoen Euro.