Ingezonden persbericht


Bouwfonds bundelt ontwikkelingsactiviteiten

Bouwfonds Property Development meteen één van Europa's grootste vastgoed-ontwikkelaars

Bouwfonds heeft de activiteiten op het gebied van projectontwikkeling in binnen- en buitenland samengevoegd tot de nieuwe onderneming Bouwfonds Property Development (BPD). Daarin zijn per 1 januari jl. de bedrijven Bouwfonds Wonen, Bouwfonds Wonen Internationaal en Bouwfonds Vastgoedontwikkeling ondergebracht. De nieuwe onderneming is één van de grootste ontwikkelaars van woningen en commercieel vastgoed in Europa.

Europese gebiedsontwikkelaar met locale focus

Locale bekendheid en aanwezigheid worden als sleutelfactoren gezien voor het succesvol verwerven en realiseren van projecten. Daarom zijn binnen Bouwfonds Property Development de activiteiten per land georganiseerd en de expertise op het gebied van wonen, werken en winkelen gebundeld. Op die manier worden tevens optimale mogelijkheden gecreëerd voor de integrale benadering van binnenstedelijke vraagstukken.

De Nederlandse tak van BPD zal werken onder de naam Bouwfonds Ontwikkeling. De Duitse landenorganisatie heet Bouwfonds Immobilienentwicklung, terwijl in Frankrijk gewerkt wordt onder de naam Marignan. In België wordt de naam Bouwfonds Ontwikkeling gebruikt in Vlaanderen en Bouwfonds Développement in Wallonië. BPD heeft het hoofdkantoor in Hoevelaken, beschikt over centrale vestigingen in Frankrijk (Parijs), België (Brussel) en Duitsland (Düsseldorf) en heeft daarnaast 15 regiokantoren in deze 4 landen. Per 1 januari 2003 telt BPD 685 medewerkers.

Management

De directie van BPD zal bestaan uit de heren mr. B.L.W. Boks, drs. D. Stradmeijer MRE en drs. ing. H.J.M. van Zandvoort (voorzitter). Binnen de directie zullen de heren Stradmeijer en Van Zandvoort in het bijzonder verantwoordelijk zijn voor de activiteiten in Nederland, de heer Boks voor die in Duitsland en Frankrijk terwijl de verantwoordelijkheid voor de activiteiten in België bij de heer Stradmeijer ligt.

Integrale vastgoedonderneming

De samenvoeging van de ontwikkelingsbedrijven is een belangrijke stap voorwaarts in de positionering van Bouwfonds als integrale vastgoedonderneming. Bouwfonds is hiermee nog beter in staat om in te spelen op de actuele vraagstukken in de vastgoedmarkt. In een eerder stadium werden daartoe de financieringsactiviteiten, behoudens die van Bouwfonds Hypotheken, gebundeld tot Bouwfonds Property Finance. Vervolgens werd een start gemaakt met Bouwfonds Asset Management, als onderneming gericht op het structureren en managen van vastgoedfondsen en het ontwikkelen van op vastgoed gebaseerde beleggingsproducten voor de institutionele en particuliere markt.

Hoevelaken, 20 januari 2003
Raad van Bestuur
ABN AMRO Bouwfonds Nederlandse Gemeenten N.V.

Voor nadere informatie:
Bouwfonds Concerncommunicatie
Mevr. Monique S. van Vliet, telefoon 033 - 25 39 226 Email: m.vanvliet@bouwfonds.nl
website: http://www.bouwfonds.nl