De Unie


DELA: De Unie maakt zich zorgen om de DELA

20 januari 2003 - De Unie heeft kennis genomen van de berichten in de pers dat Dela vorig jaar zwaar verlies heeft geleden op haar beleggingen. In totaal zouden de aandelen met een bedrag van 200 miljoen in waarde zijn gedaald. De Unie maakt zich daarom grote zorgen over de continuïteit van het bedrijf.

13e maand
Dela heeft besloten om in december 2002 geen 13e maand uit te betalen. Hierover heeft De Unie eind december een brief naar de algemeen directeur gestuurd. In deze brief hebben wij hem verzocht deze maatregel terug te draaien. Wij hebben in die brief aangegeven dat de 13e maand al meer dan 15 jaar altijd is betaald. Hierdoor is voor veel mensen de 13e maand een vast onderdeel van hun salaris geworden. Het niet betalen hiervan is daarom een grote financiële tegenvaller voor de medewerkers van Dela.

Andere problemen
De Unie heeft echter de afgelopen tijd meer verontrustende geluiden gehoord. Er is sprake van een hoge werkdruk, een hoog ziekteverzuim en een groot verloop onder het personeel. Dela verwacht steeds meer van haar medewerkers, maar de mensen hebben niet het gevoel dat zij de waardering ontvangen die zij daarvoor verdienen.

Oproep: Maak melding van de problemen!!!
Hierbij wil De Unie haar leden oproepen om problemen die zich voordoen op het werk te melden. Op deze manier hopen wij een beter beeld te krijgen van datgene wat er speelt binnen Dela. Wij willen de verschillende klachten bundelen en vervolgens Dela aanspreken op haar verantwoordelijkheden als werkgever.

De Unie: Onafhankelijk Eigentijds Maatwerk
Het is van groot belang dat De Unie binnen Dela een sterke factor blijft. In tijden dat het economische tij tegen zit en Dela verlies draait is het juist van belang dat zo veel mogelijk mensen lid zijn van een vakbond. Daarom wil ik u vragen een collega lid te maken. Hierbij wil ik u de volgende tip geven: De collegas met de meeste kritiek op de werkgever, zijn vaak geen lid van een bond. Spreek hen daar eens op aan!!!

Met vriendelijke groet,

Jos van Drogen
Bestuurder Uitvaartverzorging en Crematoria


*