HP en Microsoft versterken samenwerking op het gebied van opslagoplossingen

Investeringen ter stimulering van Network Attached Storage-markt
Amsterdam, 20 januari 2003 - HP en Microsoft hebben vandaag hun wereldwijde samenwerking uitgebreid met een strategisch initiatief ter verbreding van de markt voor HP StorageWorks en Microsoft Windows Powered NAS (Network Attached Storage) -oplossingen.

Met dit nieuwe initiatief versterken HP en Microsoft hun aanwezigheid in de wereldwijde markt voor NAS-oplossingen, die een waarde heeft van $1,8 miljard1. Het betreft producten en oplossingen voor de consolidatie van servers en opslag, evenals voor het terugbrengen van de totale eigendomskosten van opslagoplossingen.

"Onze strategie om vooraanstaande NAS-oplossingen met SANs (Storage Area Networks) te integreren tot één, gemakkelijk te beheren geheel aan opslagcapaciteit, heeft onze positie in deze markt de afgelopen drie maanden aanzienlijk versterkt," zegt Howard Elias, senior vice president en general manager, HP Network Storage Solutions. "Dankzij de samenwerking met Microsoft en de integratie van Windows Powered NAS in ons NAS-productaanbod kunnen we klanten van iedere grootte een optimale NAS- of NAS/SAN-oplossing aanbieden."

"Organisaties staan voor de uitdaging dat de hoeveelheid gegevens blijft groeien, terwijl het IT-budget onder druk staat. Dit vereist innovatieve en complete opslagoplossingen," stelt Bob Muglia, senior vice president van de Enterprise Storage Division bij Microsoft. "Microsoft en HP werken samen aan het ontwikkelen van geïntegreerde, gemakkelijk te beheren en rendabele opslagoplossingen."

Marktanalist IDC verwacht dat de wereldwijde omzet aan producten voor serverconsolidatie zal groeien van $5,2 miljard in 2003 tot $8,5 miljard in 2006. Volgens schattingen van HP biedt deze markt enorme kansen, met ongeveer 1,2 miljoen verouderde NT- en andere file- en printservers, en 400.000 Exchange 5.5 en andere servers voor berichtenverkeer in gebruik bij HP-klanten over de hele wereld.

Serverconsolidatie met HP StorageWorks en Windows Powered NAS HP StorageWorks en Windows Powered NAS-oplossingen zijn geoptimaliseerde file- en dataservers, gebaseerd op Microsoft Windows-technologie. Deze bieden een hoge bedrijfszekerheid, beschikbaarheid en beheergemak. HP heeft een breed aanbod aan NAS-oplossingen, gebaseerd op Windows Powered NAS. Ze maken deel uit van complete oplossingen van het bedrijf voor opslag- en serverconsolidatie, voor organisaties van iedere grootte.

Het consolideren van servers naar HP StorageWorks en Windows Powered NAS-producten biedt klanten lagere eigendomskosten, terwijl de beschikbaarheid en schaalbaarheid worden verbeterd. De voordelen worden verder vergroot dankzij geavanceerde functies zoals 'snapshots', opslagbeheer en volledige integratie met de Active Directory Service, in combinatie met lage kosten per gigabyte, eenvoudige uitrol met plug-and-play, en ondersteuning voor clustering en replicatie.

Meer informatie over de HP StorageWorks NAS- en gecombineerde NAS/SAN-oplossingen is te vinden op www.hp.com/go/windowspowerednas/.

Over Microsoft
Microsoft (NASDAQ: MSFT) is opgericht in 1975 en is marktleider op het gebied van software, diensten en Internet-technologie voor privé- en zakelijk computergebruik. Het bedrijf levert een brede reeks aan diensten en producten - waaronder softwareoplossingen voor snel en flexibel zakendoen. Deze zijn ontwikkeld om mensen en organisaties nu en in de toekomst meer mogelijkheden te bieden voor toegang tot de informatie die zij nodig hebben, ongeacht op welke plaats, op welk moment en met welk apparaat. Meer informatie is te vinden op www.microsoft.com.

Over HP
HP is toonaangevend wereldwijd leverancier van IT producten, technologieën, oplossingen en diensten voor consumenten en organisaties. Het aanbod van HP omvat IT-infrastructuur, global services, personal computing, internet access devices, imaging en printing. Op 3 mei 2002 werd de fusie met Compaq Computer Corporation een feit. Meer informatie is te vinden op www.hp.nl.


1) Gartner Dataquest, "Network-Attached Storage Market Forecast: 2001-2006," juni 2002.

Contactpersonen voor de redactie:

HP:
Jos Baltes
020 547 71 55

Microsoft:
Astrid Balsink
020 500 14 61

Of
PR bureau MCS - Perlita Fränkel
023 562 82 08