Ingezonden persbericht


Persbericht
Datum: 20 januari '03
Fax / e-mail bestemd voor: Alle nieuwsredacties Betreft: Raad van het Gemeenschapsonderwijs wijst afgevaardigd bestuurder aan In zijn zitting van zaterdag 18 januari 2003 heeft de Raad van het Gemeenschapsonderwijs (RAGO) de heer Peter Steenhaut aangewezen als afgevaardigd bestuurder.

Selectie
In opdracht van de Vlaamse regering werd door Jobpunt Vlaanderen en een externe organisatie van personeelswerving en selectie een grondige selectieprocedure doorgevoerd. Nadien werd de besluitvormingsprocedure afgewerkt in de Raad die sinds 1 januari 2003 het centrale niveau van het gemeenschapsonderwijs leidt. Na het vervullen van de administratieve formaliteiten zal de heer Steenhaut bij het Gemeenschapsonderwijs in dienst treden.

Kort Curriculum
De heer Peter Steenhaut behaalde het diploma van licentiaat Opvoedkunde aan de Universiteit Gent. Vanaf 1989 tot 2002 was hij voorzitter van de Centrale Raad van het Gemeenschapsonderwijs. Hij is op dit ogenblik tewerkgesteld in de Hogeschool Gent als sectorhoofd Personeelszaken.

Andere beslissingen
Tijdens de zitting van de RAGO werden ook dringende maatregelen goedgekeurd in verband met het atheneum van Antwerpen dat door brand werd geteisterd. Zo werd een architect aangesteld om de eerste maatregelen te begeleiden. Ook werden wijzigingen in de planning van bouwprojecten goedgekeurd. Die wijzigingen maken middelen vrij om de herstellingswerken en de wederopbouw van het atheneum te financieren.

Sector Pers en Public Relations
Contactpersoon: Dries Vandermeersch
E. Jacqmainlaan 20 - 1000 Brussel
tel.: 02-790 93 06 - fax: 02-790 95 06 - gsm: 0477-23 13 57 e-mail: dries.vandermeersch@rago.be