Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg

Tilburg, 20 januari 2003.

Politie haalt dronken Tilburg achter het stuur uit

TILBURG - Een 46-jarige Tilburger is gistermiddag rond de klok van kwart over vier aangehouden. De man was met zijn auto betrokken bij een aanrijding aan de Dr. Ahausstraat en als agenten ter plaatse komen bemerken ze dat de man gedronken heeft. Aan het bureau blijkt de man stevig gedronken te hebben want hij blaast een alcoholpromillage van bijna 2.6. Het rijbewijs van de Tilburger werd ingevorderd. Hij kreeg een rijverbod van 14 uren. Toen de man weer in vrijheid werd gesteld kreeg hij een dagvaarding mee naar huis.

Tilburger met drank op rijdt tegen auto van stadgenoot

TILBURG - Aan de Goirkestraat hebben agenten gisteravond rond kwart voor acht een 25-jarige man uit Tilburg aangehouden. De man was met zijn auto tegen de auto van een 59-jarige plaatsgenoot gebotst en als de politie bij de aanrijding komt blijkt de 25-jarige Tilburger onder invloed van drank. Aan het politiebureau blies de Tilburger een alcoholpromillage van bijna 1,05. Bij zijn vrijlating kreeg de man een rijverbod van vier uren en een dagvaarding mee naar huis.

Man uit Drunen van de weg gehaald

TILBURG - Aan de Burgemeester Bechtweg hebben agenten gisteravond om halftwaalf een 50-jarige man uit Drunen met zijn auto van de weg gehaald. Hij viel op door slingerend te rijden. De man blies bijna 0,90 promille. Met een rijverbod van drie uren en een dagvaarding werd de Drunenaar weer in vrijheid gesteld.

Inbreker aangehouden

BERKEL-ENSCHOT - Vannacht om kwart over twaalf hebben agenten aan de Kapitein Hatterasstraat een 29-jarige Tilburger aangehouden. De man wordt verdacht van een inbraak in een winkel aan de Eikenbosch. Daar vernielde hij van een winkel een ruit en ging vervolgens met waspoeder en cosmeticaproducten aan de haal. De agenten die de man hebben aangehouden hadden in de buurt van het winkelcentrum postgevat. Als de Tilburger op zijn fietsje aan komt rijden zien de agenten dat hij goederen onder zijn jas verstopt heeft. Ook heeft hij twee grote tassen aan het stuur van zijn fiets hangen. Daarin zaten een aantal flessen haarversteviger en shampoo. De gestolen spullen heeft de politie inbeslag genomen en de man is voor nader onderzoek ingesloten.

Man aangehouden na steekpartij

TILBURG - Aan de Gasthuisring hebben agenten vanmorgen om tien voor halfelf een 26-jarige man, die zonder vaste woon- of verblijfplaats is, aangehouden. Hij wordt verdacht van poging tot doodslag c.q. poging tot zware mishandeling van een 48-jarige man uit Tilburg. Deze laatste stond met enkele bekenden te buurten bij het Dienstencentrum. De aangehouden verdachte kreeg, bij binnenkomst, direct woorden met een van de aanwezigen en gaf haar zonder enige aanleiding een stomp op het gezicht. Personeel van het Dienstencentrum weet het opstootje aanvankelijk te sussen maar als de 48-jarige Tilburger de verdachte maant te vertrekken komt deze met een zakmes op hem af en snijdt de man in de nek. In het Dienstencentrum heeft men het slachtoffer eerste hulp verleend en in het TweeStedenziekenhuis werd de verwonding van het slachtoffer met een hechtpleister behandeld. Het zakmes van de verdachte is inbeslaggenomen. De verdachte is in verzekering gesteld.

Bron: Carel Bouman